El dilluns 11 de desembre comencen les votacions de les diferents propostes dels pressupostos participats. Els projectes ja es poden consultar al web www.fesfigueres.cat i podran ser votats pels figuerencs i figuerenques censats majors d'edat de l'11 al 24 de desembre

El procés dels Pressupostos Participats 2017 arriba a la fase final amb l’obertura del període votació dels projectes proposats pels ciutadans, que va de l’11 fins al 24 de desembre.

La regidoria de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Figueres ja ha publicat la cinquantena de propostes finalistes una cop validades pels tècnics de Serveis Urbans i d'Urbanisme. Els projectes es poden consultar al web www.fesfigueres.

La majoria de propostes veïnals passen per la millora de l'espai públic, des de dignificació de jardins i zones d’esbarjo fins a la millora d’enllumenat, voreres, vials, mobiliari urbà... Els projectes finalistes van ser proposats en vuit trobades veïnals, on dos centenars de figuerencs i figuerenques van debatre al voltant de propostes de millora de l’espai públic amb un pressupost de 750.000 €.

El primer tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, destaca la col·laboració de tots els col·lectius veïnals i de molts ciutadans i ciutadanes que han fet arribar propostes a títol individual pensant en el bé de tota la ciutat. Segons Francesc Cruanyes “a partir de la primera presentació de projectes hi ha hagut una tasca de selecció en la que s’han descartat aquells que ja estava previst de fer amb el pressupost ordinari o bé aquells que, per cost, ultrapassaven la xifra destinada als participats”. També s’han exclós aquelles propostes que requereixen un estudi global d’implantació a tota la ciutat, com ara els correcans, que ja es treballen al marge d’aquesta iniciativa.

Cruanyes també subratlla que "en tractar-se d'una primera edició podrem donar-nos per satisfets de poder realitzar millores a tota la ciutat per valor de 750.000€, però que el repte per a les edicions futures és aconseguir més implicació i corresponsabilitat”.

El procés dels Pressupostos Participats d'enguany s'ha dividit en cinc fases: la primera, d’informació, difusió del procés i recollida de propostes; la segona, l'actual, de validació i consulta de les propostes, que es va iniciar el 20 de novembre i finalitzarà l'11 de desembre; la tercera, de votació de les propostes, de l'11 al 24 de desembre; la quarta, de publicació de resultats i projectes guanyadors, que es farà passat festes i, per últim, l'execució dels projectes seleccionats, que s'iniciarà a partir de febrer de 2018.

La votació, corresponent a la tercera fase del procés participatiu, es podrà fer digitalment des de casa, registrant-se a fesfigueres.cat. També s’ofereix la possibilitat de votar presencialment en els punts, dies i hores indicats. L’elector podrà acudir a qualsevol dels punts de votació en els horaris establerts. Allà hi haurà un tècnic municipal que els donarà el suport necessari. Només caldrà presentar el DNI, el NIE, el passaport o el carnet de conduir. Els punts habilitats són els següents:

La iniciativa dels Pressupostos Participats del govern municipal compta amb el suport del grup d’ERC i des de la regidoria de Participació Ciutadana s’ha assegurat el consens de tots els grups del consistori.