L’Ajuntament de Castelló d’Empúries, fent un pas més en la política de Promoció Econòmica i Turística, ha encarregat un estudi per a la creació d’un organisme de gestió turística. “El turisme s’ha convertit en un element clau en el desenvolupament econòmic i social de tota destinació”, justifica la regidora de Promoció econòmica, Comerç i Turisme, Helena Solana (ERC). Al mateix temps, aquest estudi, encarregat pel govern castelloní, planteja un repte per a la sostenibilitat ambiental i social. En un principi, s’ha de tenir en compte els efectes del turisme, per tal de preservar la qualitat de vida dels ciutadans buscant l’equilibri i la convivència entre turistes i residents.

Els nous models de negoci que estan sorgint en sectors, com ara l’hostaleria, el transport i el comerç, motivats per l’economia digital, els canvis socioeconòmics, l’aparició de nous consumidors amb hàbits i comportaments diferents, fan que les agències o organismes de gestió turística -en anglès DMO (Destination Management Organizations)- donin resposta als reptes plantejats a través de la coordinació transversal de les polítiques públiques en matèria turística, aglutinant el sector privat, involucrant-lo en la planificació i presa de decisions sobre el futur, la gestió, el màrqueting i la projecció a l’exterior de la destinació turística.

Amb l’objectiu d’enfocar les polítiques i accions de Castelló d’Empúries i Empuriabrava, en matèria de turisme, s’ha encarregat un estudi per tal de valorar la viabilitat de la creació d’un organisme de gestió turística, tal com va apuntar la regidora en el darrer ple ordinari, dijous passat, preguntada pel regidor del PP, Julià Genovés, que va qualificar de “pobra” l’actuació del govern en matèria turística.