Centenars de gironins ja es troben a hores d'ara camí de Brussel·les per participar a la manifestació de demà. Unes 250 persones han sortit aquest migdia de Girona amb els dos autobusos organitzats per la llibreria Les Voltes, mentre que a tota la demarcació s'han organitzat una quarentena d'autobusos més. Altres han optat per anar-hi amb el seu cotxe particular, vols regulars i demà a primera hora sortiran dos vols xàrter organitzats també per Les Centenars de gironins ja es troben a hores d'ara camí de Brussel·les per participar a la manifestació de demà. Unes 250 persones han sortit aquest migdia de Girona amb els dos autobusos organitzats per la llibreria Les Voltes, mentre que a tota la demarcació s'han organitzat una quarentena d'autobusos més. Altres han optat per anar-hi amb el seu cotxe particular, vols regulars i demà a primera hora sortiran dos vols xàrter organitzats també per Les Voltes.

Tots ells preveuen ser demà a les 11 del matí a la capital belga per donar el seu suport a Carles Puigdemont i denunciar la situació que es viu a Catalunya davant la Unió Europea.

#RoadToBrussels

A les xarxes socials, l'etiqueta #RoadToBrussels s'està utilitzant per explicar la marxa de centenars de persones cap a Brussel·les.

Molts usuaris destaquen una notable quantitat de vehicles amb banderes catalanes o llaços de color groc circulant per les carreteres europees.

Alhora, les benzineres i àrees de servei s'han convertit en punt de trobada de molts catalans que paraven a repostar, menjar o fer un descans.

D'altres han aprofitat el trajecte per confeccionar els complements que utilitzaran a la manifestació de demà.

Cues a la Jonquera

Des de primera hora del matí, la frontera ha registrat retencions de fins a vuit quilòmetres, segons el Servei Català de Trànsit, a l'autopista en direcció nord. Les retencions s'han concentrat principalment a l'autopista però també s'han estès a l'N-II on alguns vehicles es desviaven per intentar salvar les cues. Al tram francès unes obres a l'autopista alentien encara més el trànsit. Cap a les tres de la tarda la situació s'ha normalitzat.