Són més de les 10 i la nit és freda a Figueres. En un bloc de pisos del barri del Culubret, ha marxat la llum fa més de mitja hora i els seus veïns viuen amb desesperació una situació que, segons denuncien, es repeteix amb massa freqüència. L'espera es fa llarga. L'avaria queda resolta gairebé a les 12 de la nit.

En un dels pisos, un jove estudiant d'ESO es trobava fent deures quan ell i el seu avi es van quedar a les enfosques. En arribar a casa, la mare del noi no va poder evitar posar el crit al cel. "No podem continuar així. Aquest problema m'està causant ansietat. L'any passat també passava i semblava que ho havien solucionat, però aquest any tornem a estar igual. L'alcaldessa ens ha dit que hi posaran remei, però no és just que vivint en l'època que vivim i pagant les factures de la companyia elèctrica ens continuïn tallant la llum", explicava la dona en declaracions a aquest setmanari.

El seu testimoni és compartit per nombrosos veïns d'aquest barri que han volgut expressar, a través d'aquesta publicació, el seu malestar. Sovint les avaries en la xarxa elèctrica es produeixen en hores en què ja és de nit i en què les temperatures són més baixes. La calefacció, els aparells elèctrics, l'aigua, la dutxa... Els veïns es queixen de les molèsties que els provoca la falta d'energia elèctrica, molèsties a les quals cal sumar la falta de seguretat.

Sense anar més lluny, l'1 de desembre, la Guàrdia Urbana informava, a la mitjanit, sobre una d'aquestes avaries, que va afectar tant domicilis particulars com l'enllumenat públic.

Recuperen nou dels onze habitatges ocupats a la plaça Joan Tutau

Recuperen nou dels onze habitatges ocupats a la plaça Joan TutauUn altre dels focus de problemàtica de la ciutat de Figueres, en relació amb el frau elèctric, es troba a la plaça Joan Tutau. Des del mes d'abril, s'han realitzat diverses actuacions preventives de blindatge de quadres de subministraments, controls regulars de Guàrdia Urbana i instal·lació de portes antiocupació en habitatges buits.

Aquests operatius han permès recuperar nou dels onze habitatges que estaven ocupats il·legalment. Amb els procediments judicials que hi ha endegats, l'Ajuntament espera tenir aviat la capacitat de gestió de la totalitat dels habitatges que es dedicaran a lloguers socials.