28 de novembre de 2017
28.11.2017
40 Años
40 Años
Bàscara

L'Ajuntament de Bàscara té problemes per trobar secretari-interventor

L'alcalde diu que "posa en qüestió la viabilitat de la feina" i pot fer perdre una subvenció per a la seu del Pessebre

28.11.2017 | 13:39
Narcís Saurina

L'alcalde de Bàscara, Narcís Saurina (ERC), a través de la plana web de l'Ajuntament, ha escrit un article titulat "ser alcalde d´un poble representa un acte de fe en les pròpies conviccions", on explica que, des de fa mesos, estan sense Secretària-Interventora (de baixa) i, durant aquests mesos, han intentat trobar-ne una altra que la substitueixi, però no l´han trobada. "També, paral·lelament, hem iniciat els tràmits necessaris per treure aquesta plaça a concurs, però aquests duren uns mesos i encara no ho hem pogut fer", assegura l'alcalde. Aquesta mancança ha provocat que només hagin pogut fer 2 plens en 8 mesos i els cal un ple urgent per poder accedir a un prèstec tou, licitar les obres de la seu d´"El Pessebre" i aprovar l´Avantprojecte del Polígon d´Orriols, entre d´altres assumptes. "No ha estat possible de realitzar-lo, de manera que haurem perdut el préstec durant un any (65.000 € que podíem estalviar), perilla la subvenció per la Seu d´"El Pessebre" (70.000 €) i els ingressos de l´IBI del Polígon d´Orriols (uns 100.000 €), amb el pressupost que tenim aquestes quantitats representen aproximadament el 20% dels ingressos", argumenta Saurina. Paral·lelament, el fet d´estar sense aquesta figura administrativa els impedeix en molts casos signar electrònicament els justificants per accedir a les subvencions adjudicades de manera que unes ens les guarden fins que puguem firmar i d´altres perilla el seu cobrament.

"No som l´únic municipi que té problemes derivats de la manca de Secretaris-Interventors (figura cada vegada més necessària ateses les exigències cada vegada majors de l´administració) i això és un greu problema, tant que per nosaltres posa en qüestió la viabilitat de la feina que hem fet aquests darrers dos anys, i el pitjor, si val la pena continuar fent-la", indica Narcís Saurina.

Des que fa dos anys i mig van assumir el govern municipal de Bàscara, els republicans han aconseguit redreçar la greu situació econòmica en la que es trobava l'Ajuntament. "Vam començar a treballar, sense cap termini temporal, amb l´objectiu clar de posar ordre tan aviat fos possible, en sis mesos vam poder quadrar els números i aconseguir tenir superàvit el nostre primer any sencer", diu l'alcalde.

Aquest primer any van començar a treballar en un dels principals cavalls de batalla: el deute amb l´estat, des del 2012 han estat pagant interessos de fins el 6% sobre una quantitat propera als 1.450.000 € i, paral·lelament, han estalviat prou diners per anar pagant la resta de deute als nostres creditors i fer alguna actuació puntual com arreglar les llums del pavelló o les tanques perimetrals del Parc Infantil d´Orriols.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema