Membres i simpatitzants dels Comitès de Defensa de la República (CDR) de diverses poblacions de l'Alt Empordà s'han reunit aquest dijous a la tarda per recollir la brossa acumulada als vorals de l'AP-7 a Borrassà, tallada durant 15 hores per la vaga general de dimecres. El desallotjament, que es va produir a les nou de la nit, va impedir que es poguessin endur totes les deixalles i, per això, avui han fet una convocatòria a través de les xarxes socials per trobar-se i netejar la zona. En total, hi han participat una desena de persones i han omplerts quatre bosses d'escombraries. Una de les veïnes de Borrassà que hi ha participat, Elvira Pous, ha explicat que dimecres ja era de nit i no s'ho van podem emportat tot i que avui han decidit acabar de netejar l'espai. Paral·lelament, els operaris de la concessionària de l'autopista han reparat una tanca malmesa.

Deixar neta la zona de l'autopista a Borrassà que dimecres va estar tallada durant més de 15 hores per la vaga general. Aquest era l'objectiu de la convocatòria que els CDR de Navata, Borrassà i Figueres han fet a través de les xarxes socials aquest dijous. Una desena de persones s'han trobat al municipi i posteriorment s'han desplaçat en cotxe fins als vorals de l'AP-7.

El desallotjament es va produir pels volts de les nou de la nit i, asseguren, ja era molt tard per emportar-s'ho tot. A l'aturada, s'hi van reunir desenes de persones, que van portar menjar i beure per poder passar-hi el dia. Per això, han decidit reunir-se avui i acabar de deixar-ho tot en condicions. En total, s'han omplert unes quatre bosses d'escombraries, a banda de d'una mena de tanca de plàstic que es va utilitzar per protegir uns arbres de la zona. Paral·lelament, operaris de la concessionària de l'autopista s'han encarregat de reparar una tanca metàl·lica malmesa durant la concentració.

Membres i simpatitzants dels CDR recullen la brossa dels vorals de l'AP-7 a Borrassà

Membres i simpatitzants dels CDR recullen la brossa dels vorals de l'AP-7 a Borrassà

"Que no diguin que som uns guarros"

Hi ha participat veïns i simpatitzants dels CDR de diverses poblacions. És el cas de l'Elvira Pous, que viu a Borrassà. "Era tard i gairebé no es veia res. Per això vam pensar de venir avui per mirar que no quedessin restes, tot i que no n'hem trobat gaires perquè tothom va endur-se escombraries", assegura. Un altre dels participants i veí de Navata, l'Antonio Nicolas, també va estar present durant tot el dia al tall de l'autopista i ha decidit venir aquest dijous a netejar perquè "no ens acusin i diguin que els independentistes som uns guarros". De fet, diu, no s'hi ha trobat gaire res. "Fins i tot hem netejat coses que no eren del tall", remarca Nicolas.