L'Ajuntament de Figueres iniciarà aquest gener obres de restauració i manteniment del Teatre Municipal El Jardí amb les que es preveu la restauració completa del sostre, la millora de l'accessibilitat, i el reforç de les mesures de seguretat amb un cost aproximat de 300.000 euros. El govern municipal també preveu incorporar en el pressupost 2018 el canvi de les butaques de la platea.

Aquests treballs que ocuparan el primer semestre del 2018 comportaran el trasllat de la programació escènica i les activitats que acull aquest equipament cap als altres equipaments culturals municipals, com podria ser La Cate.

El Teatre Municipal El Jardí de Figueres va ser construït l'any 1914 i inaugurat el 1916, obra de l'arquitecte Llorenç Ros i Costa amb una capacitat per 941 espectadors està catalogat com a monument del municipi de Figueres i inclòs en l'Inventari de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

L'Ajuntament està acabant de redactar el projecte que s'haurà d'aprovar en sessió plenària, però de moment les obres ja s'han xifrat.

L'edifici té 100 anys i en fa 25 que no s'hi fa cap reforma.