Protecció Civil ha desactivat aquest dimarts al migdia l´alerta del Pla especial d´emergències per risc de vent a Catalunya Ventcat per la millora de les condicions meteorològiques i la manca d´incidències actualment derivades del fort vent. No obstant, el Servei Meteorològic preveu que aquest dimarts fins al migdia encara bufarà vent intens de component oest que pot superar ratxes de 90 km/h a les Terres de l´Ebre. Les ratxes de vent més destacades registrades durant l'episodi són els 171,7 km/h a Portbou (Alt Empordà), els 141,5 km/h al Santuari de Queralt (Berguedà), els 136,4 km/h al Pantà de Darnius -Boadella, els 108,4 km/h a Navata (Alt Empordà) o els 88,9 km/h a Solsona.

El telèfon d´emergències 112 de Catalunya ha rebut 198 trucades per incidències derivades del vent fins a les onze de la nit d'aquest dilluns, la majoria per branques i altres objectes en carrers, carreteres i vies ferroviàries, així com elements inestables en edificis. Per comarques, les trucades s´han fet des de l´Alt Empordà (43), Selva (36), Osona (17), Berguedà (17), Gironès (17), Ripollès (12), Baix Empordà (12), Vallès Oriental (11), Vallès Occidental (8) i Maresme (7). Per municipis, destaquen les 16 trucades des de Berga, 14 de Fogars de la Selva, 8 de Figueres o les 8 també de Tagamanent.

D´aquestes trucades derivades als cossos d´emergències, els Bombers de la Generalitat han atès 133 serveis relacionats amb l´episodi de vent. A la demarcació de Girona els bombers han atès 73 avisos, a la Catalunya Central 37, a l'àrea de Barcelona 21, a la demarcació de Tarragona 2 i a la demarcació de Lleida un. La majoria d´aquests avisos han estat per atendre arbres o branques caiguts enmig dels carrers o damunt de vehicles i elements estructurals caiguts o a punt de caure com rètols o tendals.