Eduard Ymbert, enginyer en informàtica de sistemes i responsable informàtic a Fisersa, ha protagonitzat una nova Acció de la XEC Empordà (Xarxa d'Emprenedores Competents), amb una conferència, al Museu de la Tècnica de l'Empordà, sobre la transformació digital enfocada a les empreses petites, mitjanes, grans i de qualsevol sector empresarial.

Per a Ymbert, s'ha de veure la tecnologia com a factor transformador de la societat. "La nostra quarta Revolució Industrial", ho va anomenar ell. La proposta de la XEC va atraure un públic molt nombrós, que va escoltar amb interès com el ponent els deia que "ja no estem en una era de canvis, sinó que ens trobem en un canvi d'era en la qual la digitalització s'utilitza com a visió estratègica corporativa".

Segons va afirmar l'enginyer informàtic, els primers que han d'apostar per aquest canvi han de ser els equips directius, els quals han de reflectir i encomanar-ho a la resta de l'equip per tenir una visió estratègica focalitzada a mig i llarg termini. En aquest sentit es va referir-se a conceptes com Digital Engagement, Digital Expertise i Digital Integration.

Generant i creant cultura digital a l'empresa

Generant i creant cultura digital a l'empresa

El ponent va advertir que, ara mateix, res no és segur ni res és per sempre i que, per aquesta raó, "hem d'aprendre a gestionar aquest canvi permanent". "Als humans -va continuar- encara ens costa molt seguir el ritme de l'evolució tecnològica, ja que la velocitat que ens demana és molt elevada. El creixement tecnològic ja és exponencial."

Eduard Ymbert va parlar també de VUCA (acrònim en anglès de Volatilitat, Incertesa, Complexitat i Ambigüitat). Segons ell, estem en un moment, i ara més que mai, en què l'única cosa constant és el canvi. "Hem d'aprendre a aprendre constantment i oblidar moltes vegades el que hem après per aprendre de nou", va sentenciar.

Que ens espera a partir d'ara?

Que ens espera a partir d'ara?

La resposta a aquesta pregunta es troba en modalitats tecnològiques, que van des de la Realitat Augmentada, la Realitat Virtual, la Realitat Mixta i el Big Data, fins a l'Internet de les coses i la Intel·ligència Artificial. "Ja es parla del Big Data com el nou petroli del segle XXI", va dir Eduard Ymbert, i va donar exemples de com "sense les dades només ets una altra persona amb opinió i el món de l'empresa no és mou per opinions sinó per informació contrastada."