30 de octubre de 2017
30.10.2017
Vilafant

Vilafant congela tots els impostos menys la taxa d'escombraries

L'objectiu de l'equip de govern és mantenir l'equilibri pressupostari municipal

30.10.2017 | 18:15
L´alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys.

L'Ajuntament de Vilafant ha aprovat, en un ple, les Ordenances Fiscals per a l'exercici 2018, que mantenen els tributs congelats. L'objectiu de l'equip de govern és mantenir l'equilibri pressupostari municipal, amb un nivell d'ingressos similar al de l'exercici 2017 i per tant no augmentar la pressió fiscal als veïns de Vilafant.

"Són unes ordenances treballades amb la resta de partits de la oposició, incloent les propostes presentades", assenyala l'equip de govern en una nota de premsa, i també hi diu: "Es van aprovar amb els vots a favor dels grups socialista i d'Esquerra Republicana de Catalunya, mentre que el grup municipal de Convergència i Unió juntament amb el regidor del partit popular s'hi van abstenir".

L'única taxa que s'ha vist afectada és la de la recollida i tractament d'escombraries degut a l'increment dels costos tant per la posada en marxa de la recollida de la fracció orgànica com per la puja de la tarifa corresponent al cànon del nou Centre comarcal de tractament de residus de Pedret i Marzà.

Aquest increment representarà aproximadament uns 15,48€ més per habitatge i any. En el transcurs de la sessió plenària d'aprovació de la modificació de les ordenances fiscals pel 2018, el regidor d'hisenda Francesc Gaspar va destacar la necessitat de l'increment de la taxa d'escombraries degut a l'augment del cost que tindran els ajuntaments pel nou servei de recollida d'orgànica.

Segons el regidor aquestes ordenances han estat treballades conjuntament amb els diferents grup de la oposició i fruit d'això també s'ha acordat la creació de dues taules de treball, una per crear una política d'habitatge a Vilafant i l'altre que estudiarà les possibles modificacions en les ordenances per tractar els casos d'escassa capacitat econòmica.

Per altra banda el regidor també indica que es va decidir estudiar com poder bonificar els veïns de Vilafant que més empren la deixalleria.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook