L'Ajuntament de Figueres ha posat a punt el cementiris municipals de Figueres i Vilatenim per al dia de Tots Sants, amb la construcció de 64 nous columbaris i 24 nous nínxols i diferents treballs de regeneració de zones verdes i millora de l'entorn.

Al cementiri de Figueres, les actuacions han consistit en la construcció de dos nous mòduls de columbaris de 40 unitats cadascun, situats als departaments 5 i 6. Les obres, que s'han executat per 25.592,87 euros, es van iniciar a finals de juny i han contemplat també actuacions en paviments d'altres zones del cementiri que afectaven vegetació monumental i que han permès regenerar zones del departament 2.

Pel que fa al cementiri de Vilatenim, les actuacions, que s'han executat per 27.119,34 euros, han consistit en la construcció d'un nou mòdul de nínxols de 24 unitats que disposa d'un tester amb 24 columbaris. Durant les obres, que es van iniciar el 5 de juny de 2017 i van finalitzar a principis de setembre, també s'ha realitzat la plantació de prada a l'entorn del cementiri.

El regidor de Serveis Urbans, Quim Felip, explica que any rere any es realitzen actuacions de millora i adequació dels cementiris municipals, i destaca que amb les obres del cementiri de Vilatenim "es cobreix una necessitat i es compleix amb el que s'havia consensuat amb els veïns i veïnes".