El consistori escalenc, de moment, no té previst instal·lar càmeres a la vila, però no ho descarta vistes les iniciatives que s'han dut a terme a altres poblacions turístiques properes al municipi. L'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, en declaracions a Ràdio l'Escala, ha assegurat que "és un tema que n'hem parlat, que n'estem parlant i que caldrà parlar-ne en el futur".

El municipi no d

escarta l'aplicació d'aquesta mesura, ja que registra un índex elevat de delictes, però des de l'ajuntament segueixen "valorant si s'haurà d'ins­tal·lar alguna càmera en algun lloc concret", explica Puga. El mateix l'alcalde reconeix que "aquesta acció podria representar millores de control o de garantia de seguretat, però també podria tocar amb el dret a la intimitat i altres legislacions".

És una possible solució

És per aquest motiu que "la gestió s'ha de fer amb molta cura", diu Puga. Que afegeix que "és cert que hi ha altres poblacions que n'han posat als accessos i a les sortides del municipi, i també places o espais públics en els quals hi ha algun tipus de problemàtica i potser la càmera ho pot resoldre".

D'aquesta manera, Víctor Puga obre la porta a la instal·lació de càmeres, ja que en altres poblacions funciona, però encara no tirarà endavant la mesura.