L'Ajuntament de Figueres ha impulsat el projecte "+60 Figueres. Propostes per un envelliment actiu", una iniciativa que obrirà un procés de participació ciutadana i de reflexió sobre l'envelliment actiu a la ciutat amb persones de 60 anys o més per tal de conèixer les demandes, necessitats i problemàtiques d'aquest col·lectiu, acordar prioritats d'actuació i reforçar les polítiques públiques d'envelliment actiu que es desenvolupen al municipi i al conjunt de la comarca.

Aquest projecte esdevindrà una eina per a la definició de línies estratègiques i accions ajustades a la realitat local i comarcal, basada en la implicació de la població de més de 60 anys del municipi en un procés de treball comunitari i en l'acompanyament en el disseny de polítiques d'envelliment a nivell local i per l'abordatge innovador de les noves necessitats socials de les persones de més edat.

Així, els dies 3 i 10 de novembre es realitzaran 4 tallers de participació ciutadana amb persones de 60 anys o més, i el dia 15 de desembre es realitzarà una sessió de treball amb professionals i agents que treballen en l'àmbit de les polítiques d'envelliment actiu. Finalment s'elaborarà un informe final que recollirà les principals qüestions treballades en els tallers i en el qual es definiran les línies de treball i prioritats de les polítiques d'envelliment actiu al municipi. Les persones interessades en participar-hi cal que s'inscriguin prèviament al Casal Cívic Figueres-L'Empordà (C/ Joan Subies s/n)

A Figueres hi ha més de 8.000 persones que tenen més de 60 anys. L'envelliment de la població és una realitat que en els propers anys serà encara més evident. La gent +60 és activa, mostra estils de vida, formes de convivència, necessitats i demandes molt diferents.

L'Ajuntament de Figueres, dins les seves polítiques de gent gran i pel que fa a l'envelliment actiu, promou accions, programes i projectes dirigits a la promoció i millora d'aquest col·lectiu. Amb aquest projecte es pretén repensar i adaptar les polítiques i accions per promoure un envelliment actiu a Figueres.

Aquest projecte s'emmarca dins el “+60 Alt Empordà, propostes per un envelliment actiu” que porta a terme el Consell Comarcal de l'Alt Empordà amb el qual s'ha establert un conveni de col·laboració.