La 33a edició de la Mostra del Vi de l'Empordà ha generat un impacte econòmic de 367.864 €, segons un estudi elaborat per l'Ajuntament de Figueres en col·laboració a la consultoria Baldrick & Munitz. La Mostra es va celebrar del 7 al 10 de setembre i va acollir jornades gastronòmiques, maridatges, música en viu, tallers i visites als espais culturals, entre d'altres.

L'informe posa de manifest la rendibilitat del festival per a la ciutat: per cada euro invertit, el retorn és de 5,66 €. A més, la despesa mitjana dels assistents a la Mostra del vi és de prop de 25 €.

L'estudi detalla que dels 367.864 euros d'impacte econòmic total de la Mostra del Vi de l'Empordà, 254.753 euros corresponen a impacte directe, i 113.110 euros a impacte indirecte. A més, l'informe revela que amb la celebració de l'esdeveniment s'han creat 6,7 llocs de treball anuals.

Pel que fa a la procedència dels espectadors, l'estudi evidencia que el 43 % dels assistents són locals, un 44 % provenen de l'Empordà, i un 13 % són forans. A més, el festival atrau públic madur, amb una mitjana de 37,9 anys, i la majoria dels assistents coneixen la mostra a través de les amistats (36 %).

Quant a la motivació dels espectadors per assitir-hi, un 51 % dels enquestats afirma que acudeix a la mostra per l'afició al vi, mentre que un 25 % ho fa per l'ambient de la ciutat, i un 20 %, com a activitat social.

L'estudi també calcula que l'impacte en mitjans de comunicació està valorat en 65.972 €, que és el cost que hauria representat haver de pagar com a publicitat totes les notícies publicades als mitjans en relació a la Mostra del Vi.

L'informe conclou que prop del 90 % dels enquestats recomanaria l'esdeveniment a d'altres persones, i la puntuació mitjana que obté l'esdeveniment és de 8,6.

El regidor de Fires i Mercats, Jordi Masquef, afirma que es tracta d'un "festival consolidat, amb gran impacte territorial i molt estimat per la ciutadania", en el qual cal seguir treballant per "continuar aconseguint l'excel·lència sense caure en l'autocomplaença, ara que l'esdeveniment es troba en un punt àlgid."

El regidor afegeix: "Una dada de la qual ens felicitem també amb la DO Empordà és que l'estudi reflecteix que la meitat dels visitants tenen com a motivació principal l'afició al vi, fent tangible un dels objectius de la mostra: posar en valor la cultura del vi a través de la DO Empordà."