L’Ajuntament convida veïns i veïnes i entitats a decidir a través dels pressupostos participatius a què volen destinar una partida de 125.000€ dels recursos municipals per al 2018. Dimarts 31 d’octubre (19 h.), es farà a la Sala Gòtica del consistori la presentació oficial del procés, en la qual s’informarà sobre la metodologia i el funcionament del projecte. Consulta aquí el díptic informatiu :

http://tutriescastello.cat/wp-content/uploads/Fullet%C3%B3_Pressupost-Particiatiu-FNL.pdf

Aquest mes d’octubre, l’Ajuntament de Castelló d’Empúries obre la primera convocatòria de pressupostos participatius amb l’objectiu que la ciutadania tingui veu i vot a l’hora de decidir una part del pressupost municipal que es dedica a inversions.

El consistori posa en marxa aquesta experiència pionera al municipi fent una reserva en el pressupost municipal de 2018 de 125.000€ perquè la ciutadania decideixi a quins projectes els vol destinar. En aquest sentit, l’Ajuntament es compromet a integrar en el pressupost les propostes més votades per la ciutadania major de 16 anys.

Salvi Güell, alcalde de Castelló d’Empúries, assegura que “la corresponsabilització i l’impuls d’accions que fomentin la participació ciutadana en la presa de decisions és una prioritat d’aquest equip de govern. Convidem tots els veïns i veïnes a participar d’aquest procés que ens permetrà consensuar millores en el nostre municipi.”

Per la seva banda, Anna Massot, regidora de Participació Ciutadana, destaca que “aquests pressupostos participatius ens permeten dotar la població de noves eines i fer-la partícip directa de la definició del present i futur de la vila." I afegeix que "esperem que aquesta primera experiència tingui una bona rebuda i els veïns ens facin arribar moltes propostes per a incloure en el pressupost 2018."

L’Ajuntament habilita dues vies per fer arribar les propostes ciutadanes

Fins diumenge 19 de novembre restarà obert el període de recollida de propostes, que es poden fer arribar a través del web www.tutriescastello.cat o dipositant la butlleta corresponent dins una de les bústies habilitades a Castelló (OMAC, Biblioteca i Oficina de Turisme) i a Empuriabrava (Casal Cívic i OMAC). Per tal que els projectes proposats siguin admesos han d’estar referits a temes de competència municipal, no contradir plans aprovats per l'Ajuntament, ser viables tècnicament, respectar el marc jurídic i legal i ser considerats una inversió.

Presentació pública del procés, valoració tècnica de les propostes i convocatòria d’un fòrum ciutadà

Dimarts 31 d’octubre (19 h.), es farà a la Sala Gòtica de l’Ajuntament la presentació oficial del procés, en la qual s’informarà sobre la metodologia i el funcionament del projecte.

Posteriorment, a partir del 19 de novembre, totes les propostes recollides presencialment i electrònica seran valorades i quantificades pels serveis tècnics municipals. Així, totes aquelles que compleixin els requisits i no superin el pressupost fixat seran considerades finalistes.

I dijous 21 de desembre (19 h.), la ciutadania està cridada a prendre part del Fòrum Ciutadà de Priorització que se celebrarà a la Sala Gòtica; una sessió participativa oberta a tots els veïns i veïnes en la qual els assistents hauran de seleccionar un nombre determinat de projectes que seran els que finalment es sotmetran a votació popular.

Votació popular

Finalment, les propostes finalistes seran sotmeses a votació ciutadana durant el mes de febrer del 2018. Hi podran participar totes aquelles persones empadronades al municipi majors de 16 anys.