25 de octubre de 2017
25.10.2017
40 Años
40 Años

Endesa posa al descobert 29.115 casos de frau elèctric a Catalunya: 107 cada dia

L'energia recuperada en els expedients tramitats fins al mes de setembre ascendeix a més de 333 milions de kWh

25.10.2017 | 17:25
Endesa posa al descobert 29.115 casos de frau elèctric a Catalunya: 107 cada dia

Endesa ha detectat 29.115 casos de frau elèctric a Catalunya en els primers nou mesos de l´any, un 23% més que en el mateix període de l´any passat. La dada resulta encara més reveladora si es fa un promig, ja que representa 107 casos al dia. L´energia recuperada supera els 333 milions de kilowatts hora, el què equival al consum d´una població de 68.000 habitants durant tot un mes. En aquest sentit, i malgrat que el número de casos ha augmentat de forma considerable, la recuperació d´energia es manté força estable, amb una breu reducció del 4% en comparació amb el 2016.

Endesa manté oberta una línia de treball centrada en la lluita contra el frau, que ha hagut d´intensificar en els últims anys com a conseqüència de la seva proliferació i sofisticació dels mètodes emprats. També, en alguns casos, la detecció s´ha convertit en una professió d´alt risc pels operaris, que han patit agressions en el moment de procedir a talls per subministraments il·legals, que han desembocat en denúncies i sentències condemnatòries pel defraudador/agressor. És per això que en algunes ocasions es sol·licita suport policial per a poder executar les interrupcions.

En aquest sentit, segons dades obtingudes per la Companyia, s´estima que només al voltant de l´1% de l´energia defraudada correspon a casos de famílies amb pocs recursos, que es connecten a la xarxa de manera il·legal. Són, per tant, les empreses i els grans consumidors els que estan realitzant en gran part frau elèctric, posant en perill la seva seguretat i la de les seves instal·lacions

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema