L´Ajuntament de Roses acaba de treure a licitació el projecte consistent en l´arranjament i restitució de paviments asfàltics de diversos carrers de la població, amb una nova fase d´actuacions que renovarà un total de 36 carrers i 29.790 m2. Aquests treballs s´inclouen dins l´anomenat Pla PVIR que el consistori ve realitzant durant els darrers anys, i que té per objecte una millora i condicionament continuats de la vialitat a Roses.

El Pla PVIR consisteix en la realització periòdica de treballs d´asfaltatge i pavimentació en aquells punts del municipi que presenten signes de deteriorament. La seva finalitat és el desenvolupament gradual de les millores necessàries per garantir la seguretat viària i l´accessibilitat. Els vials que es van incorporant a les millores responen a aquells que presenten un grau de deteriorament més elevat de la calçada, detectats pels serveis tècnics municipals, Rosersa, i a partir de les observacions i informacions aportades per la col·laboració ciutadana.

El projecte que es durà a terme properament inclou la realització de tres tipus de treballs: restitució de capa d´asfalt, estesa d´una nova capa d´asfalt i reparació d´asfalts aixecats a causa d´arrels d´arbres. En el primer grup, on la capa d´asfalt serà restituïda, es troben els carrers Alhambra, Salamanca, Navarra, París, Berlín, Amsterdam, Luxemburg, Madrid, Mainada, Trinitat, Doctor Arruga, Aragó, Puig Rom i Cala Llarga, la plaça de l´Estel, la Gran Via Pau Casals, l´aparcament de darrera de la piscina, l´avinguda de Rhode, la ctra. de les Arenes i la ronda Miquel Oliva Prat.

Els carrers on s´estendrà una nova capa d'asfalt són Port Marina, ronda de Circumval·lació, Oslo, Viena, Amsterdam, Andorra, Santiago Russinyol, Rubens i av. Díaz Pacheco (final Almadrava). Per últim, els carrers on es repara l'asfalt aixecat per arrels seran l´av. del Pastor, els carrers Cap Gros, Espanya, Berlín, Arquímedes, Gauguin, i l´avinguda Díaz Pacheco

El pressupost amb què compta el conjunt de les obres surt a licitació per un import de 410.897,92 € i els treballs tindran 2 mesos d´execució.