IAEDEN-Salvem l'Empordà continua donant suport a les reivindicacions dels veïns i veïnes del barri de les Forques de Vilafant, que des de fa molts anys pateixen de les activitats industrials de l'empresa Fricafor.

Les instal·lacions d'aquest escorxador han quedat, gràcies a la mala planificació de les administracions, integrada en una zona residencial. Des de l'any 2002, veïns i veïnes afectades per a les greus molèsties de l'activitat -trànsit de camions de gran tonatge pels carrers del barri amb desperfectes a les cases incloses, sorolls durant la nit, males olors i contaminació - intenten que l'Ajuntament de Vilafant els faci costat i reclami a l'empresa Fricafor de complir, com a mínim, amb les normatives o busqui altres solucions que restableixi als drets dels veïns i veïnes a un habitatge digne, descans nocturn i intimitat.

Com podreu llegir en el comunicat que s'ha presentat avui, 20 d'octubre, per l'Associació de Veïns de les Forques, amb el suport de la Plataforma d'afectats per la pobresa i la hipoteca de Figueres (PAPH), IAEDEN-Salvem l'Empordà i veïns del barri de les Forques, l'Ajuntament de Vilafant no ha actuat mai malgrat les irregularitats comprovades i ara fins i tot aprova l'ampliació d'un 33% de les instal·lacions.

Des de IAEDEN-Salvem l'Empordà lamentem la situació del barri i denunciem l'Ajuntament per a la seva aparent complicitat amb Fricafor. Considerem que aquest és només un altre cas d'impunitat que es manifesta en tots els àmbits del sector industrial ramader i carni a Catalunya. Un sector que, malgrat la crisi econòmica, ha anat creixent en els darrers anys i que amb els sistema integrat (granges, escorxadors, comercialització en mans de la mateixa empresa: Fricafor forma part del Grup Cañigueral) està empobrint la ramaderia tradicional, desconfigurant el paisatge rural, contaminant els aqüífers i l'aire, i maltractant treballadors i animals.

Llegiu el comunicat aquí. Per més informació sobre la problemàtica dels purins i del sector ramader-carni en general, visita la pàgina Salvem l'Empordà de purins.