L'interior de la plaça Tarradellas experimentarà canvis. L'Ajuntament ha tret finalment a licitació el contracte per executar les obres del centre de la plaça que continuaran amb els treballs que busquen embellir l'entorn de la Casa Empordà i el seu accés des de la N-260.

La segona fase de les obres, amb un pressupost de 337.000 euros, contempla renovar per complet l'interior de la plaça, el mobiliari urbà, la zona de jocs infantils, la recollida d'aigües pluvials i substituir els arbres en mal estat per nous exemplars. Es renovaran les voreres, que són estretes en relació a la magnitud de tota la plaça i que a més es troben en mal estat i amb forts pendents.

El document contempla també la substitució de tota la xarxa de subministrament d'aigua potable i la xarxa d'enllumenat públic que actualment és «deficient». Respecte el centre de la plaça Tarradellas, es mantindran els espais actuals de joc i lleure, que es veuran ampliats amb la integració de la plaça Ernest Lluch.

La zona de joc, que actualment és un sorral, es pavimentarà i s'hi instal·laran plaques de cautxú que esmorteeixin el cop en cas de caiguda dels infants. Malgrat que es mantindrà la zona d'esbarjo, aquesta es redistribuirà a l'interior de la plaça per permetre crear un pas que la travessi en diagonal. Així, es definirà un nou traçat seguint l'eix de la riera Galligans «per convertir la plaça en l'avantsala de la visita turística» de Figueres.

L'actuació està inclosa dins el projecte d'adequació de l'itinerari de vianants entre la plaça El·líptica i la plaça de l'Escorxador, que pretén «millorar l'accessibilitat, seguretat i claredat de l'itinerari» entre l'aparcament dissuasiu de la carretera de Llançà i el «nou punt d'atracció turística que serà la Casa Empordà» i on s'hi ubica l'Oficina d'Informació Turística. Es preveu que les obres s'iniciïn el gener i s'allarguin quatre mesos, fins a finals d'abril.

Els treballs continuaran la intervenció que ja es va fer a la zona de la plaça El·líptica i que va reurbanitzar la vorera d'accés a la plaça Tarradellas des de la plaça El·líptica, el carrer Vilabertran i unificar les de la cruïlla del carrer Pella i Forgas en plataforma única.