El govern municipal de Figueres (PDeCAT) ha anunciat que congelarà els impostos i les taxes per a l'any vinent. La mesura també preveu mantenir totes les bonificacions i exempcions fiscals aprovades l'any passat. L'alcaldessa, Marta Felip, ha explicat que després d'estudiar la recaptació, la capacitat d'endeutament i la gestió de la despesa dels darrers anys estan en condicions per mantenir les xifres i "no carregar més fiscalment les economies familiars i empresarials". Des de l'equip de govern també han remarcat que l'Impost sobre Béns Immobles (IBI), amb un tipus impositiu del 0,79%, es manté "intacte" des de l'any 2014 i que se situa al nivell de ciutats com Blanes o Olot.

Figueres no apujarà impostos ni taxes l'any 2018. Així ho ha anunciat l'alcaldessa i el regidor d'Hisenda, Jordi Masquef, aquest dijous. Felip ha assegurat que la "bona gestió" econòmica realitzada en els darrers anys ha permès adoptar aquesta mesura i evitar "carregar" les famílies i empresaris "en un moment inicial de recuperació econòmica on cal ajudar a enfortir-la".

El govern municipal també preveu mantenir totes les exempcions i bonificacions fiscals aprovades l'any passat, entre els quals hi ha la bonificació de fins al 95% de l'IBI a les famílies nombroses i la subvenció del 95% a les monoparentals. També es bonificarà fins a un 50% de l'IBI als habitatges que utilitzin energies renovables i fins a un 95% en casos de rehabilitacions i obres d'especial interès, entre d'altres.