Durant aquest dissabte i diumenge, l'Ajuntament d'Albanyà i diverses entitats locals han organitzat activitats per celebrar la Fira del Bolet, que enguany arriba a la setena edició. La tradició boletaire a Albanyà, però, fa temps que dura. Ja fa molts anys que, des del poble, sortien camions carregats dels bolets que es fan en aquests terrenys per vendre'ls als mercats locals.

Enguany hi ha 32 parades d'artesania i alimentació que han confirmat la seva assistència a la fira. "L’any passat, amb 37 parades, hi havia moments en què estava tot ple. Calculem que van passar-hi unes 2.000 persones", apunta el regidor de Cultura, Joan Caselles, que es mostra optimista i vol igualar aquestes xifres.

Entre totes les activitats organitzades i que complementen les paradetes, es pot destacar XI concurs del bolet, un dinar popular o l'animació del trobador Samuel Arderiu per als més petits.

El que destaquem:

-El racó de l'art. Exposició artística, a la placeta de Cal Músic. Aprofitant que aquest espai quedava buit cada any, l'Ajuntament ha decidit ubicar en aquest espai una exposició d’art. Vuit artistes de Figueres seran els encarregats d'exposar les seves peces en aquest espai a través de l'associació Desat'Art. Aquest col·lectiu figuerenc s'encarrega d’organitzar exposicions d'artistes pictòrics que tinguin propostes pròpies i, sobretot, originals. En aquestes exposicions, els artistes tenen una plataforma on exposar i promocionar els seus productes.

- La ruta del bolet. Exposició de bolets sans i tòxics, a l’entrada de l'església.Tot i que l'exposició hi serà durant tot el cap de setmana, a les quatre de la tarda del dissabte, Santi Sapés farà una explicació de la mostra. Es podrà apreciar una varietat de gairebé cent espècies de bolets, entre els quals n'hi haurà de sans i també de tòxics. La majoria dels bolets exposats s'han trobat al mateix terme municipal, i fins i tot alguns veïns han ajudat a trobar-los i conservar-los. El punt de trobada per a tots els interessats és l'entrada del càmping del Bassegoda Park.