L'Ajuntament de Figueres ha creat el Punt d'igualtat en el marc del Pla d'Intervenció Integral del Centre Històric, amb el doble objectiu de donar suport, acompanyament i orientació a aquelles dones que es troben en una situació de vulnerabilitat; i promoure campanyes de sensibilització a tota la ciutadania entorn el tema de la igualtat.

Des del Punt d'igualtat, situat a l'Oficina del Pla de Barris del Centre Històric de Figueres (C/ Caputxins s/n), s'oferirà atenció, acompanyament, orientació i suport a les dones que ho necessitin, i es duran a terme diferents tallers en què es treballaran aspectes comuns i d'interès per a les participants. També es promouran campanyes i projectes per sensibilitzar la ciudatania en general sobre les desigualtats existents encara avui entre homes i dones.

Com a exemple de projectes de sensibilització adreçats a tota la ciutadania, ja s'està treballant en una campanya de coresponsabilitat en les tasques de la llar i de cura de les persones dependents. La iniciativa, que es donarà a conèixer la setmana del 8 de març del 2018 i consistirà principalment en una exposició al carrer, pretén donar valor i visibilitat a tasques que normalment fan les dones, i conscienciar sobre la importància de responsabilitzar-se d'aquestes tasques de forma conjunta.

La regidora de les Dones, Dolors Pujol, explica que el Punt d'igualtat té com a objectiu millorar el benestar i la qualitat de vida de les dones a través d'una major capacitació per a la participació i la inclusió social, fent-les protagonistes actives del seu propi procés des d'un punt de vista d´empoderament de la dona, a més de conscienciar la ciutadania sobre les desigualtats existents entre els dos sexes i i sobre la importància d'implicar a tothom per avançar cap a una societat més justa i igualitària.

L'horari d'atenció del Punt d'igualtat és els dimarts i els dijous de 9 h a 11 hores.