La setmana passada es va celebra la primera taula de polígons industrials de la comarca, organitzada pel Consell Comarcal de l'Alt Empordà. En aquesta taula, que vol esdevenir un espai d´informació i de diàleg amb els diferents sectors implicats en la gestió dels polígons industrials de la comarca, es va analitzar la normativa vigent i futura sobre residus, costos i tipus de gestió això com les estratègies pràctiques per a reduir costos pel que fa a les deixalles i residus de les empreses. A la trobada hi van participar un total de 18 empreses i representants d´ajuntaments.

La trobada es va fer a l´Ajuntament de Vilamalla i va comptar amb una salutació de benvinguda a càrrec de Carlos Álvarez, alcalde del municipi i diputat provincial.

Tècnics de l´àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal van presentar la normativa actual en relació als residus i deixalles de les empreses i cap a on anirà en un futur. Van explicar també els costos que tenen el tractament de les deixalles que les empreses produeixen i els tipus de gestió de deixalles i residus es poden produir. També van destacar la importància de la cooperació empresarial com a estratègies per a reduir costos, entre d'altres temes.

Després d'aquesta presentació es va fer una taula rodona, durant la qual van sortir diferents temes de debat com el fet de si es podrà calcular el cost dels residus o deixalles de les empreses a fi de que cada empresa pagui el que produeix. Es va plantejar la possibilitat de reunir els empresaris per tal de reduir costos i la necessitat de que hi pugui haver un assessorament per part de l'administració a les empreses petites i mitjanes en relació a la gestió dels residus.