10 de octubre de 2017
10.10.2017
40 Años
40 Años
Roses

ERC cedeix la retribució del ple extraordinari a la caixa de solidaritat d'Òmnium i l'ANC

ERC la menta que, en el plenari d'aquest dilluns, el govern municipal va mantenir la retribució habitual

10.10.2017 | 09:37

Segons exposa ERC de Roses en un comunicat, és tradició a l'Ajuntament de Roses que en els plens extraordinaris per aprovar algun tipus de declaració institucional, els regidors renunciïn a la retribució. És una forma d'evitar consideracions oportunistes i reforçar el missatge que es vol transmetre. Així es va fer, per exemple, en el ple del passat mandat per aprovar una declaració en defensa del model d'immersió lingüística català.

Quan es va convocar el ple extraordinari d'aquest dilluns, 9 d'octubre, per a condemnar la violència policial del passat 1 d'octubre i donar suport al Parlament de Catalunya, es va proposar, com marca la tradició, que el ple no fos retribuït, evitant que tingués cap sobrecost per les arques públiques. Diversos grups del consistori, els mateixos que varen manifestar públicament estar en contra de la convocatòria del ple i el varen titllar d'innecessari i oportunista, varen oposar-se a què aquest ple no es cobrés. Finalment, el govern municipal va cedir a aquestes peticions i va mantenir la retribució habitual.

"Des del grup d'ERC lamentem la hipocresia d'alguns grups, i ens mantenim ferms en la idea que plens com el que ahir vàrem celebrar no haurien de suposar cap retribució extra", s'exposa en el comunicat, i s'hi afegeix: "En coherència amb aquesta postura, els regidors republicans cediran la retribució d'aquest ple a la Caixa de Solidaritat impulsada per Òmnium i l'ANC per a fer front a les represàlies econòmiques que reben persones físiques com a conseqüència d'actuacions emmarcades en el procés cap a la independència per participar d'accions unitàries, cíviques, pacífiques i democràtiques."

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook