El proper 14 i 15 d'octubre es celebrarà a Portvendres el segon Salon Rando & VTT en Pays Catalan. Cal destacar que la principal novetat d'aquest any és l'obertura del saló al mercat de la bicileta tot terreny. Per conseqüent, en aquest saló hi haurà tot tipus de professionals del senderisme/btt: oficines de turisme, clubs i associacions de senderisme/btt, fabricants d'equipacions de roba, eines i accessoris necessaris per gaudir del senderisme i la btt amb comoditat i seguretat, entre d'altres.

Al estand, a part de disposar d'informació sobre els 17 municipis i la comarca de l'Alt Empordà, es presentarà als visitants del Saló el projecte: INTERREG POCTEFA 2014-2020 "ITAM" (Itineraris turístics Alberes Mediterrani - Turisme sostenible en un context transfronterer). Cadaqués, Cantallops, Capmany, Colera, El Port de la Selva, Espolla, Garriguella, La Jonquera, Llançà, Pau, Palau-Savardera , Portbou , Rabós d'Empordà, Roses, Sant Climent Sescebes, Vilajuïga i Vilamaniscle tindran presència al segon Saló de Senderisme i BTT de Portvendres en un estand encapçalat pels Ajuntaments de Roses i Llançà.

L'objectiu del mateix és reforçar la cooperació entre els agents turístics del territori, públics i privats, d'un costat i l'altre de la frontera amb l'objectiu de posar en valor i crear producte de turisme sostenible a l'entorn dels itineraris transfronterers que afavoreixin el creixement econòmic i territorial i el seu posicionament i comercialització en els mercats internacionals.