L'Ajuntament de Roses renovarà la instal·lació elèctrica i l'enllumenat a la urbanització del Mas Mates. Durant els propers mesos es renovarà la xarxa elèctrica gràcies a un projecte aprovat pel consistori.

Se substituiran els 137 fanals actuals per 240 amb llums led i, malgrat l'increment de lluminàries, es preveu un estalvi del 70% de la despesa energètica amb la nova instal·lació, passant dels 20.000 € de despesa anual actual als 6.000 €. Un cop s'iniciï, comptarà amb un termini d'execució de 8 mesos, amb el qual s'assoliran els objectius de millora, tant de la qualitat de l'enllumenat de tot el sector, com d'eficiència energètica.

Actualitzar la instal·lació

La xarxa de Mas Mates és molt antiga i requeria la seva adaptació als reglaments vigents i a la llei de protecció del medi nocturn. El projecte que s'acaba d'adjudicar, renovarà tant la instal·lació de baixa tensió que dona subministrament a l'enllumenat públic, com els 137 punts de llum existents fins ara, que han quedat obsolets i comportaven un consum energètic molt elevat en comparació amb els nous sistemes disponibles en el mercat.

Els treballs han estat adjudicats per un import de 403.333 €. A més del canvi de làmpades previst, se centralitzarà també tota la potència elèctrica en un sol quadre elèctric (actualment són tres els existents) i se substituirà el cablejat.