Firavo s'ha consolidat com una de les fires de referència dels vehicles d'ocasió a la demarcació de Girona en deu anys. L'aposta del sector de l'automòbil de Figueres i el suport de l'Ajuntament de la ciutat han permès arribar a l'onzena edició amb optimisme, i com "una aposta estratègica de dinamització" per la ciutat i els expositors, segons explica l'alcaldessa Marta Felip.

L'onzena edició, que s'inaugura aquest divendres i acaba el diumenge, acollirà catorze expositors al Recinte Firal. Cada punt comercial presentarà prop de mig miler de vehicles, alguns d'ells de quilòmetre zero i de gerència. Segons dades de l'organització, l'any passat es varen vendre 205 vehicles, que van generar prop de 2,4 milions d'euros de negoci. Una xifra important si tenim en compte que, el 2015, s'havien venut 150 unitats. També és notable la participació de públic, amb 12.000 visitants en l'edició passada.

Un any més, l'empresa municipal de serveis Fisersa sortejarà entre els compradors de cotxes catorze targetes d'aparcament gratuït, perquè es pugui estacionar durant un any en qualsevol zona de pagament de la ciutat.

Marta Felip considera que Firavo és "una iniciativa consolidada" i que afavoreix el conjunt de la ciutat, ja que atrau públic d'arreu de la demarcació. Un dels aspectes més valorats dels assistents és gaudir de totes les ofertes dels concessionris en un únic espai.