Nova concentració multitudinària aquest 3 d´octubre a Figueres. Desenes de tractors han ocupat el centre de la ciutat, a banda i banda de la Rambla, que s´ha quedat petita per acollir els milers de persones que han participat en un nou acte organitzat per l´Assemblea Popular pel Referèndum de la ciutat.

La ciutadania ha tornat a respondre massivament a aquesta crida i, a més d´omplir la Rambla, també han ocupat els carrers del voltant. L´acte s´havia de celebrar a la plaça de l´Ajunatment però s´ha decidit canviar-ho per assegurar l´aforament i per seguretat. A l´acte hi ha intervingut, entre d´altres, Joan Caball, secretari general del sindicat Unió de Pagesos.

Tractors, estelades i ‘rojigualdas’

Tractors, estelades i ‘rojigualdas’

A més d´estelades i pancartes amb missatge que criticaven les accions de la Guardia Civil i la Policia Nacional diumenge a Catalunya, també hi ha participat un grup de persones amb banderes espanyoles i cartells que apel·laven a la unitat d´Espanya. També han llançat proclames contra l´independentisme i han cantat ´Viva España´ de Manolo Escobar. Guàrdia Urbana i Bombers han fet un cordó de seguretat tot i que no s´ha registrat cap incident amb els manifestats sobiranistes.

Tractorada a la Rambla de Figueres

Tractorada a la Rambla de Figueres

El sindicat Unió de Pagesos calcula que uns 5.000 tractors s'han mobilitzat a tot Catalunya per l'aturada general convocada arreu del país. El seguiment s'ha situat en el 85% a les comarques gironines, del 90% a les de Lleida i del 95% a les de Tarragona. A les Terres de l'Ebre, el seguiment ha estat del 90%; a muntanya del 70%; a la Catalunya Central del 90% i a l'Àrea Metropolitana, del 80%.