Héctor Amelló, portaveu de Cs Figueres, ha denunciat l'arriada de la bandera Espanyola de la façana de l'Ajuntament de Figueres durant la manifestació del 2 d'octubre. Amelló ha presentat una denúncia a la policia local davant l'incompliment de la Llei 39/1981, de 28 d'octubre, per la qual es regula l'ús de la bandera d'Espanya i el d'altres banderes i ensenyes. "En aquests moments l'Ajuntament està incomplint la llei que regula l'ús de les banderes" ha afirmat Amello. De totes maneres, la bandera ha retornat aquest dimarts al matí a la façana de l'Ajuntament.

La llei dictamina que la bandera d'Espanya ha d'onejar en l'exterior dels edificis de l'Administració Municipal. "L'arriada de bandera s'ha produït amb el silenci i consentiment còmplice del govern municipal. L'alcaldessa ha permès irresponsablement l'accés a la balconada de l'Ajuntament a diversos individus que han tret la bandera i fins i tot han estat acompanyats per un fotògraf i gravats per diverses càmeres" ha assegurat Amelló que ha recordat que "l'alcaldessa hauria de donar exemple i complir la llei tal com li exigeix a tots els ciutadans".

El portaveu taronja ha lamentat que "la prioritat de l'alcaldessa sigui incomplir la llei i estar al servei de l'independentisme radical en comptes d'atendre els problemes reals dels veïns de Figueres" i li ha recordat que "ha de respectar la neutralitat política dels espais públics". "La causa independentista no ha de tenir cabuda en aquest edifici on estan representats tots els ciutadans de Figueres" ha denunciat Amelló

"Els abusos nacionalistes de l'alcaldessa els estem pagant tots" ha denunciat Amelló i ha titllat de "molt greu" la seva postura, ja que "incomplir la llei té greus conseqüències". És per això que "volem que la llei actuï en conseqüència amb els actes que s'han produït perquè aquest Ajuntament torni a estar al servei de tots els ciutadans" ha sentenciat.

Figueres despenja la bandera espanyola del balcó de l'Ajuntament

Figueres despenja la bandera espanyola del balcó de l'Ajuntament