Centenars de persones, vingudes d'arreu, han participat aquest dilluns al vespre en un acte de rebuig de l'acció de la Guardia Civil aquest diumenge al col·legi electoral de Garrigàs durant el qual se'ls va confiscar l'urna.

L'acte, celebrat just al pati que hi ha davant el col·legi, el va obrir l'alcalde de Borrassà i president del Consell Comarcal, Ferran Roqué, qui va assegurar que "farem tot el possible perquè creguem en la força de la democràcia". "A ells no els importem nosaltres, els importa el 20% del PIB", reconegué tot sentint-se crits de "Ni un pas enrera". "Aquestes seran setmanes trascendentals i caldrà més movilització pacífica", conclogué tot sentint-se de fons "No esteu sols". L'alcaldessa Pilar Bosch, molt emocionada davant la resposta massiva de la gent, va llegir, tot seguit, un comunicat de rebuig i va explicar com varen anar els fets de diumenge. També va agraïr el treball dels mossos i dels voluntaris, enmig de crits de "Catalunya Lliure" i "Independència". "Ahir (aquest diumenge) no van aconseguir aturar la nostra festa, compungits per tanta violència, contents perquè ningú ha pres mal però valents i decidits a expressar el nostre vot", va assegurar.

Bosch va estar acompanyada de cinc alcaldes més dels pobles dels voltants: Palau de Santa Eulàlia, Vilaür, Sant Miquel de Fluvià, Borrassà i Siurana. "Apreteu perquè venen temps difícils", assegurà Jordi Soto, de Siurana, on també la Guàrdia Civil els va visitar diumenge mentre estaven fent un dinar popular. Malgrat l'entrada massiva dels efectius de la Guàrdia Civil, no van trobar l'urna ja que els veïns van aconseguir amagar-la.

L´acte el va tancar un veí de Garrigàs, que va patir la violència de la Guàrdia Civil, diumenge. Amb crits de "valent", va recordar una frase de Gandhi: "la violència és la por a les idees dels altres". "Nosaltres hem rebut la por d'ells", assegurà. "Tots aquests anys han minat la nostra moral, volen que creguem que la nostra vida sense ells no és possible. Som valents i no és no tenir por, si no saber-la gestionar. Som el mirall de molts altres pobles". "Sóc conscient que estem construint una terra plena d'éssers humans, estem fent un camí heroïc".

Garrigàs rebutja l'acció de la Guardia Civil

Garrigàs rebutja l'acció de la Guardia Civil

Aquest diumenge, desenes d'agents de la Guàrdia Civil es varen presentar a mig matí al col·legi electoral de Garrigàs per requisar les urnes. Els agents van entrar per la força i es varen viure moments de tensió amb les desenes de persones que en aquells moments estaven al col·legi electoral. Almenys, una persona va patir lesions.

L'alcaldessa de Garrigàs va denunciar els fets als Mossos per "abús d'autoritat" i l'alcalde de Siurana tenia previst fer-ho dilluns a la tarda.