La Mostra del Vi de l’Empordà, que enguany arriba a la 33a edició, és l’esdeveniment de referència dels vins de l’Empordà i ha esdevingut una tradició per al nostre territori, ja que és punt de trobada anual obligatori tant per als figuerencs com per als visitants de dins i fora de Catalunya. La Rambla de Figueres aixecarà el teló aquest dijous a la tarda i fins diumenge al vespre espera atraure més de deu mil persones en les més de quaranta activitats que es duran a terme relacionades amb el món vitivinícola.

La Mostra, amb catorze cellers participants ­(Celler *lavinyeta, Celler Arché Pagès, Celler Brugarol, Celler Cooperatiu d’Espolla, Celler Gerisena, Celler Martí Fabra, Celler Mas Llunes, Cellers d’en Guilla, Empordàlia, Espelt Viticultors, Masetplana, Pere Guardiola, Perelada i Vinyes dels Aspres) i deu estands més amb altres productes (Can Tuies, Embotits Artesans J. Mallol, Maia, Masmarcè-Làctics Peralada, Ostrens, Pastisseria Parc Bosch i Tramuntana Foods), obrirà les portes dijous a les sis de la tarda i aquell mateix dia es podrà recórrer la Rambla fins a les deu del vespre.

Divendres obrirà a la mateixa hora i s’allargarà fins a les onze de la nit, mentre que el cap de setmana l’horari serà de dotze del migdia a dues del migdia i de sis de la tarda a onze de la nit (el dissabte) i fins a les nou del vespre (diumenge).

El pregó d’aquest any de la Mostra anirà a càrrec del cuiner i gastrònom Pep Nogué, que s’ha fet popular a partir de les seves aparicions als programes de ràdio i televisió. Paral·lelament, es duran a terme diverses activitats, entre la Casa Empordà, la plaça Josep Pla o la part alta de la Rambla.

Un any més, a la placeta baixa de la Rambla, hi haurà l’Espai DO, que es dividirà en dues sales de tast, una per a realitzar tastos guiats gratuïts per al públic general, a càrrec de la Jove Confraria dels Caves i Vins de l’Empordà (dissabte i diumenge, de dos quarts d’una a tres quarts de dues del migdia) i, a la segona sala, tastos guiats de pagament per a professionals.

Més espais

Enguany, també han procurat per la consolidació i millora de la nova distribució, amb més espais de tast i d’activitats. La Rambla es dividirà en diferents espais: Espai DO, Espai concerts, Espai tallers, Espai lúdic i de tast i Espai botiga. En aquest darrer espai, que serà una novetat en aquesta edició, gestionat per Wine Palace, tots els cellers tindran un espai comercial on el visitant podrà comprar ampolles de tots els vins presents a la Mostra del Vi.

L’Ajuntament de Figueres ha tornat a fer promocions per fomentar l’assistència a la Mostra del Vi de l’Empordà, com ara l’estada a hotels, desplaçament en tren d’alta velocitat, concurs d’aparadors amb els comerços de la ciutat, museus i exposicions, entre altres iniciatives.