Aquest dissabte es presenta a Llançà l’Associació Aigua Solidària, una entitat sense ànim de lucre que té com a missió finançar projectes per fer arribar l’aigua a les comunitats més vulnerables de la India a través de la Fundació Vicente Ferrer.

Aquest acte serà possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Llançà i es farà en un context lúdic amb la Festa del Mar. L’agenda d’aquesta presentació dissabte per la tarda tindrà diferents moments : a les 17h es farà la presentació a l’oficina de Turisme de Llançà (C. Camprodón 16-18) , a les 19:30 hi haurà una introducció a les aigües obertes, una nedada col.lectiva oberta a tothom que sortirà de la platja de Grifeu i finalment un sopar solidari al Xiringuito de la platja de Grifeu amb actuació musical posterior. El diumenge 3 hi haurà una sortida amb Kaiak per conèixer el litoral de Llançà. Totes les activitats seran obertes i prèvia inscripció pretenen captar fons per finançar la construcció d’un embassament a l’India.

Aigua Solidària és una iniciativa impulsada per un grup de persones - tots nedadors d’aigues obertes i alguns vinculats al municipi de Llançà - que neix del compromís social per ajudar les comunitats més vulnerables i que viuen en extrema pobresa a l’India. L’aigua és el nexe comú de tots els projectes i accions de l’Associació.

La construcció d’un embassament, el primer repte d’Aigua Solidària

El primer projecte que es vol ajudar a és la construcció d’un embassament a la localitat de Kunukuntla, a la regió de Bathalapalli a l´Índia, amb una capacitat de 20.55 m3. i contribuirà a la millora de disponibilitat de recursos hídrics per a cobrir les necessitats agrícoles i ramaderes dels habitants d’aquesta zona. L’embassament recollirà l’aigua procedent de la riera local anomenada “Tulasivanka” i de la pluja, i servirà per alimentar un total de 23 pous en superfície. Amb l’aigua recollida es podrà regar un total de 20,23 ha., el que beneficiarà de manera directa 23 famílies d’agricultors i 548 famílies d’aquest poble de forma indirecta. Aquest tipus d’infraestructures eviten la migració dels pobles a les grans ciutats i la desestructuració de famílies i comunitats.

Christian Jongeneel, ambaixador d’aquest acte d’Aigua Solidària

Christian Jongeeneel és un dels 5 nedadors d’ultra distància més reconeguts que hi ha a l’estat. Representant de la FVF a Màlaga i creador de Brazadas Solidarias associació agermanada amb Aigua Solidària, Christian ha afrontat travesses a mar obert i en rius que cap altre català o espanyol ha fet de forma ininterrompuda, sempre sense neoprè. Entre d’altres ara fa un any va fer nedant dues voltes a l’Illa de Manhattan (92 km) en només 23 hores.. Ha nedat en tots els continents i sempre per cridar l’atenció sobre la pobresa i la desigualtat de les comunitats rurals a l’India. Christian estarà amb nosaltres en la presentació a l’oficina de Turisme i ens explicarà què el motiva a afrontar reptes de tal magnitud i dificultat nedant, sovint en condicions extremes.

En l’acte de presentació, a l’oficina de Turisme comptarem amb la presència del Regidor de Joventut i Esports Juanjo Serrán.