El membre de l´equip de govern de Palau-saverdera Josep Maria Najes (Gent de Palau-Acord Municipal) ha deixat el càrrec de regidor "per raons personals i laborals", segons ha assegurat ell mateix. Najes havia comunicat aquesta decisió a l´Ajuntament mitjançant un escrit que va presentar el 14 de juliol i durant la sessió de Ple ordinari que es va celebrar dijous la decisió es va fer pública i es va donar a conèixer a tots els membres de la Corporació.

Najes es va presentar a les eleccions en el tercer lloc de la llista de Gent de Palau-Acord Municipal, per darrera de l´alcaldessa, Isabel Maria Cortada, i de la regidora, Paulina Calvo Cabanas. El passat 14 de març, mitjançant un decret, l´alcaldessa li va retirar totes les responsabilitats dins del govern municipal perquè, tal com va assenyalar Cortada, s´havien donat "desacords en la manera de gestionar els temes que afecten el municipi".

Havia portat les àrees de Medi Ambient, Esports, Infraestructures i Urbanisme i des del 14 de març aquestes àrees van quedar repartides entre els seus companys de Gent de Palau-Acord Municipal i d´Alternativa per Tothom, que és l´altre grup polític que forma part del govern: Medi Ambient va passar a Paulina Calvo; Esports va passar a Guillermo Colomer (Alternativa per Tothom); Infraestructures, a Miquel Serra (Alternativa per Tothom) i Urbanisme va quedar a mans de l´alcaldessa.

Després de prendre coneixement de la renúncia de Josep Maria Najes, el Ple va acordar comunicar aquesta renúncia a la Junta Electoral Central i demanar la credencial acreditativa de la condició d´electe per a Bruno Maydat Malé, que anava quart a la llista de Gent de Palau-Acord Municipal, just per darrera de Najes.

En la mateixa sessió de Ple es va aprovar per unanimitat ratificar un decret d´alcaldia de 5 de juliol, mitjançant el qual es va resoldre interposar un recurs de cassació contra la Sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que declara nul·la qualificació urbanística que el POUM del 2012 va donar als terrenys on hi ha el Sun Village, l´edifici que està afectat per una sentència d´enderroc des del 2006.

Segons va explicar l´alcaldessa, la decisió de recórrer aquesta sentència (que no forma part de la causa del Sun Village, sinó que forma part d´un procedimemt paral·lel iniciat per un grup de veïns), es va prendre després d´escoltar les opinions favorables dels advocats de l´Ajuntament i dels advocats de les famílies afectades per la sentència d´enderroc, en una reunió on també va ser-hi present el portaveu de l´oposició, Jordi Compte Martí (PDeCAT).

Durant la sessió també es va aprovar un conveni entre l´Ajuntament i la Cooperativa per poder rebre una subvenció de 10.000€ de la Diputació de Girona, que es destinarà a fer obres de rehabilitació a l´edifici de l´entitat agrícola. Aquestes obres tenen un pressupost de 22.222,22€ i no suposen cap cost per a l´Ajuntament perquè la Cooperativa es farà càrrec d´aportar l´import no subvencionat. Els regidors de PDeCAT van votar en contra d´aquest punt perquè consideren que l´equip de govern hauria d´haver aconseguit una millor contrapartida en el moment de negociar el conveni.