Els top manta de Roses ocupen el carril bici i els ciclistes passegen per tot el passeig. És la imatge que de moment es pot veure en moltes hores del dia amb el recent estrenat carril per a bicicletes que havia de servir per bloquejar l'espai que ocupen des de fa anys els venedors ambulants il·legals a Santa Margarida. Els manters coninuen ocupant el passeig a desenes.

L'Ajuntament l'ha pintat en els dos quilòmetres de passeig, des de Roses fins a la urbanització de Santa Margarida. Ara se n'haurà de promoure l'ús perquè la mesura tingui efecte.

De moment ni els turistes ni els residents estan acostumats a circular únicament pel vial. Això fa que en alguns moments no hi hagi una presència important de persones en bici i, per tant, al tram que ocupen els top manta continuï mantenint la imatge habitual. Els venedors, però, reben la pressió policial i això fa que habitualment se situïn a la platja fins cap al tard esperant que marxin els agents.

El president de l'Associació de Comerciants de Santa Margarida, Ricardo Moraes, confia que el carril acabi fent efecte però demana que des de l'Ajuntament vagin informant els usuaris perquè l'utilitzin. «Demanem que la policia vagi indicant a la gent que ha de passar pel carril bici», diu Moraes perquè «quan està lliure la gent l'utiliza però quan hi ha molta gent, no».

L'Ajuntament que des de fa anys lluita contra aquesta problemàtica va implantar aquesta mesura com una més. Va ser una proposta que es va fer a la Junta de Seguretat. Però el que continua obligant els venedors a marxar és la pressió policial.

A partir de les nou del vespre s'acumulen desenes de manters. Fins a uns cent cinquanta han comptat els comerciants d'aquest sector.