Aquest dilluns es va celebrar el ple extraordinari en relació a la continuïtat del Festival i el Museu del Circ. Natàlia Sànchez, portaveu de la CUP, va posar sobre la taula que la convocatòria del ple "a corre-cuita i mal feta" respon al "xantatge d'un promotor que ha vinculat les dues iniciatives sense tenir en compte a la ciutat". En aquest punt, Sànchez va recordar que "l'obstinació en posar l'accent en la dimensió econòmica de la cultura ha portat a molts a veure en el Museu del Circ la gallina dels ous d'or. Com si es tractés d'un acte de fe, sembla que el circ omplirà els carrers de gent i les butxaques dels figuerencs. Aquest model cultural és obscè i ens condemna a ser simples consumidors del producte de torn. I tot plegat (si decidim per un moment parlar amb els mateixos termes econòmics) sense cap garantia"

La formació independentista va plantejar la urgència de tenir un debat rigorós i pausat, amb totes les entitats culturals de Figueres per fer front a les necessitats estructurals en aquest àmbit, garantint un model cultural inclusiu, vinculat a la participació de la ciutadania. És en aquest sentit que la CUP, desestima també el projecte de Museu del Circ: "Ens plategem allargar l'estada dels visitants amb el Museu del Circ, però no allargar la vida digna de les figuerenques", va afirmar Sànchez.

En aquest sentit, la formació emplaça als agents culturals i socials de la ciutat a repensar les polítiques culturals de la ciutat de forma col·lectiva i plantejant projectes de consens que impactin en la vida dels ciutadans més enllà de les polítiques mercadegen amb la cultura. Una reflexió que ha de passar per incorporar les necessitats d'equipaments i recursos dels barris i col·lectius diversos de la ciutat.

Per la seva banda, la CUP-Crida per Girona també s'ha mostrat contrària a la possibilitat d'acabar ubicant el Museu del Circ a la ciutat de Girona, una hipòtesi que s'ha plantejat en les darreres setmanes. Els cupaires gironins consideren totalment fora de lloc plantejar que s'inverteixin recursos municipals per a aquest projecte privat, que no té cap tipus de vinculació amb la ciutat ni dona resposta a les necessitats que té Girona en l'àmbit cultural.

En aquest sentit, la formació ha recordat que Girona es troba immersa en un procés de debat per a definir l'estratègia cultural que necessitat ciutat en àmbits com els museus i els festivals, i per la qual cosa no tindria cap sentit imposar, a cop de talonari, la creació d'un nou museu deslligat d'aquesta estratègia. Així, el regidor Lluc Salellas ha criticat que, un cop més "es plantegin projectes vinculats a la cultura pensant més en el turisme i la promoció econòmica que en reforçar el teixit social i cultural de la ciutat".

Finalment, Salellas ha reclamat al govern gironí aclareixi públicament si existeixen converses o negociacions entre l'Ajuntament de Girona i els promotors del Museu del Circ, i quines condicions estaria oferint l'equip de govern per a aconseguir que el projecte s'instal·li a la ciutat.