Seguint altres municipis de la comarca, l’Ajuntament de Vilafant ha fet el primer pas per poder dissenyar polítiques socials per fer front a la dificultat d'accés a l’habitatge. Aquest pas l’ha fet mitjançant un inventari del parc d’habitatge desocupat, que estarà emllestit properament. Des del 26 de juny i fins al 17 de juliol, el consistori vilafantenc ha contractat una persona, Aleix Pujol, per tal que faci el treball de camp corresponent.

“Aquesta persona anirà degudament identificada i us agrairíem que li presteu la col·laboració necessària en cas que us el trobeu o us vingui a visitar”, argumenta l’equip de govern dirigint-se als veïns, a través d’un comunicat a la pàgina web municipal.

L’Ajuntament de Vilafant ha iniciat aquest estudi per conèixer les característiques reals del parc d’habitatges desocupat del municipi, amb l’objectiu d’identificar, de manera curosa i exhaustiva, el nombre i les característiques dels habitatges buits del poble.

Un cop tinguin aquestes dades, podran dissenyar polítiques socials que permetin fer front a aquesta problemàtica i resoldre situacions de vulnerabilitat que tenen a veure amb l’accés a la vivenda.

L’alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys (PSC), ha dit en diverses ocasions que necessiten tenir a l’abast un cens d’habitatges desocupats per afrontar la llista de demanda d’habitatge que hi ha al municipi. Aquest inventari és una de les iniciatives que figura en el pla de lluita contra la pobresa que ha dut a terme l’equip de govern vilafantenc.