Comerç Figueres Associació s'oposa a la modificació que vol fer l'Ajuntament de la ciutat del pla viari de Figueres en què es pretén donar prioritat als vianants. Des de l'Associació, consideren que "abans de desenvolupar projectes que afectin les nostres activitats se'ns hauria de consultar com a part implicada dels fets", segons el comunicat que ha presentat a l'ajuntament.

I és que els canvis que l'Ajuntament ha proposat, cal que recordar, per exemple, que el carrer Lasauca serà, ara, d'entrada i no de sortida, no han agradat gaire als comerciants. De fet, pensen que, lluny de l'objectiu d'atraure gent, els canvis faran que la gent no entri a Figueres, perquè l'accés no serà efectiu, ja que tindrà embussos i retencions. Per aquest motiu, Comerç Figueres postula que els possibles clients prioritzaran anar a altres poblacions o centres comercials de més fàcil accés i aparcament.

A més, posen com a exemple la ciutat de Vic, que amb el canvi en la mobilitat ha vist reduït el nombre d'alfuència de gent, i, fins i tot, l'ajuntament ha hagut d'indemnitzar alguns negocis afectats. Així doncs, literalment, Comerç Figueres diu: "una Figueres sostenible s'ha de construir pas a pas, no ens podem permetre experiments que després hàgim de lamentar".

Obertura del carrer Pep Ventura

Des de l'Associació de Comerç Figueres veuen amb bons ulls que el carrer Lasauca canviï de sentit i sigui d'entrada al nucli. Però cal garantir que aquest canvi no generi més embussos al centre de la ciutat, és per això que caldria pensar en la reobertura del carrer Pep Ventura, el qual permetria tenir una circulació més fluida. A més a més, a partir d'aquest carrer es donaria un accés més ràpid al pàrquing a prop del centre i a l'estació del TAV (Figueres Vilafant).

Una altra de les propostes seria habilitar un dels dos carrers d'entrada al centre per la part alta de la ciutat, ja sigui el carrer Lasauca o el carrer Vilafant, com a carril de doble circulació.

Una bona senyalització

"Hem d'evitar que els turistes que vinguin a visitar els diferents atractius culturals de la ciutat (tant estrangers com gent d'aquí) no es perdin en el laberint que pot arribar a ser el centre de Figueres", declara l'associació. És per això que és important que abans de tirar endavant cap canvi en el sentit de la cirulació es facin les tasques senyalització, preparació i adequació de les zones d'aparcament habilitades.