El Departament d'Ensenyament i els ajuntaments de Vilamalla , Vall-llobrega i Vilafant han arribat a un acord per construir dues noves escoles i u n institut en aquests municipis. El director general de Centres Públics, Lluís Baulenas i el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona, Josep Polanco, es van reunir la setmana passada amb l'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, i els alcaldes de Vilamalla, Carles Álvarez i Vall-llobrega, Rufino Guirado. Les reunions amb els alcaldes es van fer a cada municipi i a continuació van visitar cadascun dels centres i es van reunir amb les direccions. En aquestes trobades els representants d'Ensenyament van informar que la construcció dels nous centres forma part del pla d'actuacions prioritàries del Departament a les comarques gironines per als propers anys.

En el cas de l'Escola Josep de Ribot i Olivas de Vilamalla, la previsió és construir un edifici nou d'una línia d'educació infantil i primària en un solar que l'Ajuntament ha posat a disposició del Departament d'Ensenyament. La inversió prevista és 3,5 milions d'euros, que inclouen la redacció del projecte i l'execució de l'obra. Actualment l'escola té la meitat de l'aulari en mòduls prefabricats.

A Vall-llobrega, es construirà una nova escola de sis unitats d'educació infantil i primària. Durant uns cursos escolars s'havia plantejat l'ampliació del centre fins a una línia de primària, però l'evolució de l'escolarització al municipi ha confirmat la previsió inicial. L'escola, que es construirà al solar que l'Ajuntament ja havia posat a disposició del Departament, té un pressupost estimat de 2,5 milions d'euros.

El nou institut de Vilafant tindrà tres línies d'ESO, dues de Batxillerat i un cicle formatiu com l'actual, que des de l'any 2009 està en mòduls prefabricats. El pressupost previst puja a uns 6 milions d'euros i es construirà també en uns terrenys cedits per l'Ajuntament.