22 de juny de 2017
22.06.2017
40 Años
40 Años
Temps

Protecció Civil activa l'alerta del Pla Prociat per l'onada de calor que afectarà Catalunya

Es demana extremar la precaució en les activitats a l´exterior i seguir els consells de Salut per evitar incidències

22.06.2017 | 23:59

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest dijous la fase d'alerta del Pla de Protecció Civil (Procicat) davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) d´un nou episodi de temperatures extremes que pot allargar-se fins al dissabte. L´Agència de Salut Pública de Catalunya també ha posat en fase 2 d´alerta el Pla d´actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut. Les previsions del SMC indiquen la possibilitat que se superi el llindar de temperatures extremes per aquesta època de l´any a molts punts de Catalunya. La superació de temperatures extremes afectarà principalment les comarques de l'interior de Catalunya i especialment Ponent. El pic de calor es produirà aquest divendres, coincidint amb la revetlla de Sant Joan.

Aquesta és la primera Alerta del pla Procicat per onada de calor de l´estiu, però la segona en menys de dues setmanes. La setmana passada l´Alerta es va mantenir des del dia 14 de juny al diumenge 18 de juny, i el 061 CatSalut Respon va atendre 223 incidents per calor, 147 dels quals amb activació d´un metge a ambulància del SEM.

Protecció Civil de la Generalitat ha fet arribar el missatge d´alerta per onada de calor i les principals recomanacions a tots els responsables de les activitats de Joventut que hi ha repartides per tot el territori, així com també a les empreses de teleassistència i la Creu Roja. A més, també ha enviat un missatge PUSH a la ciutadania.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema