El Secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, ha visitat avui Figueres per tractar el desplegament de la fibra òptica de la Generalitat de Catalunya a la capital de l’Alt Empordà en una reunió amb l’alcaldessa del municipi, Marta Felip. En acabar, el secretari Puigneró, acompanyat de l’alcaldessa, ha comparegut davant els mitjans per explicar-los els temes tractats a la reunió prèvia i per anunciar-los l’arribada de la fibra òptica de la Generalitat de Catalunya a Figueres la propera tardor.

Puigneró ha recordat que la connexió de Figueres amb fibra òptica de la Generalitat forma part del “compromís del Govern català de connectar totes les capitals de comarca abans de l’any 2020”, un compromís que avui el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital ha refermat tant davant el consistori empordanès com davant els mitjans assistents. Segons ha detallat Puigneró, “el projecte presentat avui consta de 23 km de fibra òptica per l’AP7 des de Girona fins a Figueres, i de 2 km més de tram urbà fins arribar al punt de connexió, amb un pressupost total de 300.000 euros”.

El secretari Puigneró també ha explicat que “aquest projecte de fibra òptica neutra afavorirà la connectivitat no només de la capital de l'Alt Empordà sinó de zones que històricament han patit mancances o greuges en l’accés als serveis de telecomunicacions”. En aquest sentit, Puigneró ha afegit que “a partir de l’arribada de la fibra òptica de la Generalitat operada per Xarxa Oberta de Catalunya (XOC), que complementa la xarxa ja existent d'operadors privats, es fomenta la competència de serveis de telecomunicacions”.

Així mateix, el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat ha explicat que l’extensió d’aquesta xarxa de fibra òptica fins a Figueres és una manera que té el Govern “de posar les eines de les quals disposa per posar facilitats a la resolució dels problemes de connectivitat que pateixen algunes zones de la costa i de gran afluència turística, com ara la indisponibilitat de serveis de cobrament electrònic”.