L'Ajuntament de Vilafant ha rebut, aquest dilluns, una visita llargament esperada i que apropa una mica més al final dels barracons de l'actual Institut de secundària. Lluís Baulenas, director general de Centres Públics i Josep Polanco, director de Serveis Territorials d'Ensenyament s'han reunit amb l'alcaldessa, Consol Cantenys, i la regidora d'Ensenyament, Marissa Resta, per iniciar la tramitació per la construcció de l'edifici de l'Institut.

En el transcurs de la trobada s'han detallat quins seran els passos a seguir fins la culminació de l'obra. Atès que els terrenys que l'ajuntament ha ofert són idonis per ubicar l'edifici, el primer que es farà serà la redacció del projecte previ a la construcció del nou institut. Des del Departament d'Ensenyament valoren positivament la proximitat del Pavelló Municipal que fa i seguiria fent les funcions de gimnàs. L'Institut, per tant, s'ubicarà en la vessant sud, al costat del pavelló Municipal Joel González, en paral·lel a la carretera de Santa Llogaia ocupant una superfície aproximada de 10.000 m2 .

En la redacció del projecte participaran totes les parts implicades: Generalitat, Ajuntament, Ampa i el mateix centre escolar, treballaran de la mà per aconseguir un institut a l'alçada de les necessitats del poble de Vilafant.

Segons paraules de Consol Cantenys “És una molt bona notícia. Hem de felicitar-nos tots: Ampa, equip docent, plataforma pro-institut i ajuntament, per la feina feta i perquè finalment l'edifici sigui una realitat. Feia dies que l'esperàvem, ja que en les darreres reunions amb Ensenyament havíem pogut situar el projecte de Vilafant en una posició preferencial”.

En la mateixa línia, Marissa Resta com a responsable d'Educació expressava “Sentir-se molt il·lusionada, després de quasi nou anys de reivindicacions, trobades i molta feina per part de tots”.