Portbou disposa d’una oficina de denúncies dels Mossos d’Esquadra, però per les característiques del municipi, que és un pas fronterer, aquest servei resulta insuficient. Per això, l’alcalde, Josep Lluís Salas, té previst traslladar al director dels Serveis Territorials d’Interior de la Generalitat a Girona, Albert Ballesta, les inquietuds que tenen des de Portbou quant a les mancances en seguretat. “Aquest és un punt d’entrada a Europa i no hi ha cap oficina de vigilància”, argumenta Salas, el qual és crític amb els efectius de seguretat que hi ha a la zona.

Aquesta opinió és compartida per diversos veïns del municipi, que han transmès aquest malestar al consistori -vegeu destacat a la notícia.

Vigilància als trens

Un altre dels punts que l’Ajuntament portbouenc considera que cal resoldre amb urgència és la millora de la vigilància als viatgers que utilitzen els serveis de transport en ferrocarril.

“Falta vigilància als trens de Rodalies entre Figueres i Portbou”, argumenta Josep Lluís Salas, el qual té previst fer arribar aquesta situació de mancança a la Direcció General de Ports i Transports del govern de la Generalitat.