Els nous requisits per contractar socorristes han fet anar de corcoll les administracions fins al punt d’estar a un pas de deixar alguns municipis sense piscina aquest estiu, un recurs vital en la vida comunitària d’aquests municipis durant els mesos de més calor. No poden contractar els joves titulats del poble que podrien encarregar-se d’aquest treball estival, ja que no estan inscrits en el Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya (ROPEC), que exigeix una experiència mínima de dues temporades en una piscina municipal anterior al 2015. En aquest sentit, també hi ha manca d’oferta per a la formació, ja que a les comarques gironines, només hi ha centres a Girona, Olot i Roses, segons lamenta el sector que s’encarrega de llogar personal a les piscines.

Aquesta dificultat s’ha pogut constatar a diversos municipis de Catalunya, mentre que, a l’Alt Empordà, el Consell Esportiu, que gestiona un total de set piscines, va tenir seriosos problemes fins a darrera hora, per poder cobrir les places de personal per no haver de tenir tancada la piscina aquest estiu.

Des del Consell Esportiu, fan èmfasi en les dificultats que han tingut, segons el president del Consell Esportiu, Alfons Vila. Aquest organisme comarcal també ha rebut nombroses peticions de càmpings i altres establiments que tenien problemes per dotar-se de personal.