Aquest dijous s'ha activat el servei de vigilància i socorrisme a les platges de l'Escala, prestat per Creu Roja, i es dóna per iniciada així la temporada d'estiu, que té com a principal novetat la creació d'una platja per a gossos.

Els darrers dies s'han anat finalitzat els treballs de posada a punt de les platges de l'Escala, així com la instal·lació de les boies que delimiten les zones de banyistes i les vies de natació a mar obert. Una de les principals novetats d'aquesta temporada a les platges és la creació d'un espai a la platja del Rec del Molí en què es permet l'accés amb gossos. Es tracta concretament de l'extrem sud de la platja, el més proper al rec.

L'Ajuntament de l'Escala havia sol·licitat autorització a Costes per destinar un total de més de 2.000 metres quadrats a la platja per a gossos (des de la passera d'accés fins al rec), però finalment només s'ha autoritzat un espai de 610 metres quadrats, que ja han quedat delimitats amb una tanca de fusta. Així, també s'ha hagut d'habiltar un camí per anar des de la passera fins a la zona autoritzada per a gossos. Aquest tram ha quedat també senyalitzat a partir d'avui.

El regidor de Medi Ambient, Àngel Rodríguez, ha aprofitat la posada en marxa d'aquest nou espai per fer una crida als usuaris a ajudar a mantenir-lo en les millors condicions possibles.