El ple municipal de l'Ajuntament de l'Escala celebrat aquest dilluns va aprovar definitivament el projecte d'urbanització del carrer Sàlvia, així com una modificació de crèdit que puja a 250.000 euros les inversions en accessibilitat i mobilitat previstes per als propers mesos.

La urbanització del carrer Sàlvia i els passatges Camp Rabassa 21 i 28 està previst que s'executi aquesta tardor. Amb l'aprovació definitiva, ara el següent pas serà la licitació de les obres.

El projecte es va aprovar inicialment aquest gener. Aquests tres vials no tenen sortida i només hi ha una petita part urbanitzada. Amb aquesta actuació es milloraran els serveis i es pavimentarà els vials, a més de connectar-los de manera que es doni sortida a tots tres. En aquest sentit, es perllongarà el carrer Sàlvia per tal de connectar-lo al passatge Camp Rabassa 20 (tindrà un sol sentit de circulació). El passatge Camp Rabassa 20 tindrà dos sentits de circulació, mentre que el passatge Camp Rabassa 28 es perllongarà fins al carrer Sàlvia i tindrà un sol sentit.

El projecte també preveu resoldre els problemes d'acumulació d'aigua en aquesta zona, amb una millora de la xarxa d'aigües pluvials. La inversió prevista és de 271.446 euros.

El ple també va aprovar diferents modificacions de crèdit, una de les quals passa de 118.000 a 250.000 la partida d'inversions en accessibilitat i mobilitat que s'executaran en els propers mesos.

El ple també ha aprovat un conveni entre l'Ajuntament de l'Escala i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà per a la gestió, coordinació i implementació del programa de millora social, urbanística i econòmica del Nucli Antic, previst al Pla de Barris, així com l'adhesió al conveni amb la Diputació referent a les obres de consolidació de la rosassa de l'església parroquial de Sant Pere, entre altres qüestions.