Els embassaments de les conques internes catalanes se situen avui al 86% de la seva capacitat, amb un volum total de 594 hm3, segons dades de l´Agència Catalana de l´Aigua (ACA). Aquesta xifra suposa un augment de nou punts i 57 hm3 respecte a les dates prèvies de l'inici de l'estiu de l'any passat, tot i que en el darrer mes s´ha constatat un lleu descens del volum embassat -per la falta de pluges i la pujada de les temperatures-, tenint en compte que a principis de maig les reserves de les conques internes estaven al 87%, amb 601 hm3. Amb aquest volum de reserves es poden garantir totes les demandes per a un període superior a un any, segons assegura l'ACA.

Els embassaments que formen part del sistema Ter-Llobregat se situen al 87% (532 hm3 ) de la seva capacitat. Els relatius a la conca del Llobregat (la Baells, la Llosa del Cavall i Sant Ponç) són els que tenen un volum més alt, concretament 95% (104 hm3 ), 91% (73 hm3 ) i 91% (22 hm3 ), respectivament. Pel que fa als dos embassaments del Ter, aquests estan per damunt del 80%, concretament amb 84% (139 hm3 ) a Sau i 83% (194 hm3 ) a Susqueda. Fa un any, el sistema Ter-Llobregat se situava al 78%, amb 474 hm3 .

Pel que fa a l´embassament de Darnius Boadella, a l´Alt Empordà, acumula un 81% de reserves (50 hm3 ), vuit punts i sis hectòmetres més que fa un any. Amb aquest volum de reserves es garanteixen les demandes per a la campanya de reg d´enguany i les necessitats domèstiques per tot un any, segons apunta l'ACA.

Als embassaments del sector sud de les conques internes, el volum de reserves és més baix. El sistema Siurana-Riudecanyes es situa al 50% (8,7 hm3 ), quan fa un any disposava de tretze punts i tres hectòmetres més que en l´actualitat. No obstant, cal destacar que aquests reservoris estan amb el mateix nivell de reserves que fa un mes i han experimentat una lleugera recuperació en el que portem d´any, tenint en compte que a principis de 2017 estaven al 34% amb menys de sis hectòmetres emmagatzemats.

Finalment, l´embassament de Foix (Alt Penedès) està gairebé al màxim de la seva capacitat (98%) amb 3,7 hectòmetres cúbics emmagatzemats, dos punts i 0,1 hm3 més que fa un any.