07 de juny de 2017
07.06.2017
40 Años
40 Años
Figueres

Es sancionarà la constructora de la coberta de l'escola Joaquim Cusí pels retards

Hierros Bueno haurà de pagar al voltant d'uns 6.000 euros d'indemnització per tardar gairebé mig any més del previst en la finalització dels treballs

07.06.2017 | 09:28
L´estat de les obres fa unes setmanes.

L'Ajuntament de Figueres ha decidit prendre mesures i sancionar la tardança en la finalització de les obres de l'escola Joaquim Cusí. Si fa unes setmanes es parlava de possibles sancions, ara aquestes ja estan en mans del tècnic d'urbanisme del consistori, el qual calcula que la multa per Hierros Bueno podria rondar al voltant dels 6.000 euros.

El regidor d'Esports, Jordi Masquef, assegura que «estem parlant d'uns 180 dies de retrard», un període de temps que per molt que al·leguin posteriorment «no es pot justificar de cap manera». Masquef afegeix que «fa temps que s'haurien d'haver donat les obres per finalitzades» i que des de «l'equip de govern estan disconformes amb el tema».

Els treballs realitzats a l'escola Cusí tenen un cost de 215.953 euros, i la cobertura de la pista és tan sols una mesura complementària i d'urgència al dèficit d'equipaments esportius que des de fa anys pateix la capital. Des del claustre de mestres del centre havien manifestat el seu malestar derivat de les obres en diverses ocasions.

Entre els inconvenients que ressaltaven hi havia la coincidència dels treballs amb les classes, el soroll, la limitació dels espais i la seguretat, la qual no veien garantida perquè els alumnes s'enfilaven a les parets.

Més casos sancionables
El cas de la pista de l'escola Joaquim Cusí no és excepcional. Un altre de les possibles candidates a ser multada en breu és l'empresa encarregada de les obres de l'estadi de Vilatenim, les quals porten actualment gairebé dos mesos de retard. La previsió és que la primera fase s'acabi en unes tres setmanes, una data que segons el consistori, també podria ser perfectament motiu de sanció

En el cas de Vilatenim, del total d'obra que s'ha de realitzar, l'ajuntament paga la primera fase (d'uns 110.000 euros) i el club esportiu la segona (els 20.000 euros restants). «El retard en la finalització de la primera fase impedeix que el club pugui començar amb la segona. Segons el nostre punt de vista, aquest retard no està justificat, i per aquest mateix motiu estem estudiant prendre mesures respecte a això» explica el regidor.

Futures mesures
Davant d'aquesta «manca de compromís» per part d'algunes empreses, l'Ajuntament de Figueres s'ha proposat anar encara més lluny i adoptar mesures més dures si l'interès públic així ho justifica. «No ens remetrem al que diu la llei, sinó que intentarem elevar la penalització perquè els licitadors sàpiguen que si no compleixen, hi haurà unes mesures», assegura Masquef.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema