02 de juny de 2017
02.06.2017
40 Años
40 Años
Medi ambient

Quatre platges i quatre ports de l'Alt Empordà reben la Bandera Blava

El conseller de Territori i Sostenibiltiat ha lliurat el distintiu de qualitat a 95 platges i 24 ports en un acte a Palamós

02.06.2017 | 17:29
Els guardonats a Palamós

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha lliurat avui el distintiu Banderes Blaves a 95 platges i 24 ports esportius, en un acte celebrat al Port de Palamós. Les platges del Grifeu i del Port de Llançà, Empuriabrava i el Port de la Selva i els ports de l'Escala, Roses, Llançà i el Port de la Selva són les Banderes Blaves de la comarca. Aquest distintiu és un segell de qualitat que atorga un tribunal internacional de la FEE (Fundació d´Educació Ambiental), amb la col·laboració de l´Associació d´Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), que gestiona la campanya a l´Estat espanyol. Aquest guardó, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental, la seguretat, les instal·lacions, la prestació òptima dels serveis, la informació i l´educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l´aigua excel·lent i als ports, una excel.lent gestió ambiental.

Per a Rull, aquest distintiu és "el reconeixement a l´esforç col·lectiu d´ajuntaments, ports i clubs nàutics per l´excel·lència". "El volum tan important de banderes blaves que tenim demostra que hem fet molt bona feina: que tenim les aigües netes i que les nostres platges i els nostres ports tenen uns serveis amb molt bona qualitat", ha manifestat. El titular de Territori i Sostenibilitat ha destacat: "L´aposta pel medi ambient no és nomes una exigència ètica i mora sinó que actualment, a més, és rendible econòmicament; és competitiva".

A l´acte hi ha assistit també el president de l´Adeac, José Ramón Sánchez; el secretari d´Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font; el director de l´Agència Catalana de l´Aigua (ACA), Jordi Agustí; el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez; l´alcalde de Palamós, Lluís Puig; el president de l´Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics de Catalunya, Tomàs Gallart, i el president del Club Nàutic Costa Brava, Eduard Sallés, entre altres autoritats.

L´obtenció d´aquesta qualificació és el resultat de les mesures de gestió a les zones de bany, les millores en els sistemes de sanejament implantats en els municipis costaners i les mesures de control i inspecció del medi hídric. Durant l´estiu de 2016, el 94% de les zones de bany litorals ha obtingut una qualitat microbiològica de l´aigua excel·lent, el 5% ha obtingut la classificació de bona, mentre que l´1% restant ha sigut suficient, sense que s´hagi registrar cap platja amb qualificació deficient, segons el balanç de final de temporada de bany dut a terme per l´ACA.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema