L'Ajuntament de l'Escala ha començat a instal·lar una nova senyalització informativa sobre els principals punts d'interès patrimonial i paisatgístic. En una primera fase s'identificaran una desena de punts i l'any vinent es preveu col·locar una desena de senyals més.

"L'objectiu municipal és unificar el tipus de senyalització d'aquests punts d'interès, donat que hi havia molts punts que no disposaven d'aquesta informació i d'altres que s'havien anat fent amb el pas dels anys amb una imatge diferent segons el cas", remarca el regidor de Cultura, Rafel López.

El primer cartell que s'ha col·locat aquest matí ha estat un genèric amb informació dels diferents punts d'interès, situat a la sortida de l'aparcament de l'avinguda Francesc Macià. Altres cartells previstos en aquesta primera fase són al Museu de l'Anxova i de la Sal, la font i el safareig públics, la torre del Pedró, les barraques de pescadors de la Creu, l'Alfolí de la Sal, la casa de pescador de can Cinto Xuà o l'església. Més endavant se'n col·locaran a la Punta, la casa dela Punxa, el Clos del Pastor, la casa natal de Víctor Català, el pou de la plaça Avi Xaxu, el MAC-Empúries, Sant Martí d'Empúries, Cinc Claus, els Masos de les Corts, Vilanera i els Recs, Can Maranges, el cementiri mariner o la torre de Montgó.

La nova senyalització està escrita en quatre idiomes (català, castellà, francès i anglès) i inclou tant text com imatges actuals i antigues, segons el cas. "Depenent del lloc on es posa tindrà unes dimensions i un format diferents, conservant però sempre una estètica coherent amb el conjunt, amb l'objectiu que s'adapti i integri el millor possible a l'entorn en què es posa la senyalització", destaca la regidora de Turisme, Marta Rodeja. Tota la cartelleria té el mateix tó blau que tenen les plaques amb els noms dels carrers.

També s'editarà un tríptic en quatre idiomes que recollirà tots aquests punts d'interès cultural i paisatgístic, amb l'objectiu de facilitar als visitants la informació referent a on trobar-los.