L'Ajuntament de Figueres va aprovar ahir de manera definitiva el pressupost municipal, la plantilla de personal i la relació de llocs de treball per a l'exercici del 2017. La suma total s'eleva fins als 59.762.521 euros, dels quals 7.413.769 euros aniran destinats al funcionament del consistori, 17.085.830 euros als serveis ciutadans i 21.249.934 euros als serveis urbans.

Pel que fa a les inversions, aquestes es comptabilitzen en un total de 7.508.632 euros i preveuen projectes com la millora de l'espai públic, la construcció del nou pavelló municipal o bé la instal·lació de càmeres de seguretat al sector oest de la ciutat.

En el ple del mes d'abril ja s'havia donat llum verd a una aprovació inicial dels comptes amb els diferents canvis que es van acabar de decidir durant aquella sessió. També faltaven les al·legacions per part de la ciutadania. El segon tinent d'alcalde, Jordi Masquef, va subratllar que s'havia aprovat «l'eina fonamental per poder seguir treballant» i va voler agrair a la resta de grups la seva feina en les negociacions. «Al final no som tan diferents entre nosaltres» va afirmar Masquef.

Malgrat aquest optimisme per part de l'equip de Marta Felip, la resta de formacions van matisar que el pressupost aprovat era de «supervivència» i que l'equip de govern «ha de complir amb tots els acords als quals s'havien compromès amb cadascun d'ells». El grup dels socialistes i el de Compromís d'ERC van votar en contra, mentre que el PdeCAT i ERC ho van fer a favor. La resta de formacions i regidors es van abstenir.

Borrego, regidor no adscrit

Un dels interrogants que hi havia sobre la taula era quina seria la posició que ocuparia Diego Borrego, després de l'incident del TAV de Girona, on un home el va denunciar presumptament per haver-lo gravat als lavabos.

En el ple d'ahir Borrego va ocupar una nova cadira a la banda dels regidors no adscrits després que el seu partit enviés un document a l'Ajuntament de Figueres manifestant que no podia actuar en nom del PP de manera provisional fins que es puguin aclarir els fets ocorreguts. El regidor va reclamar que s'anul·lés aquest informe, ja que «vulnera la llei de protecció de dades».

Paralel·lament la CUP va presentar una moció demanant cessar-lo de totes les seves funcions.